Home » Invatamant » Două pentru Bârlad și două pentru Vaslui. Cine sunt fericiții care au intrat în posesia trofeelor acordate în cadrul unuia dintre cele mai importate festivaluri de muzică din județ

Două pentru Bârlad și două pentru Vaslui. Cine sunt fericiții care au intrat în posesia trofeelor acordate în cadrul unuia dintre cele mai importate festivaluri de muzică din județ

Vineri, 15 aprilie, s-a desfășurat la Bârlad cea de-a doua ediție a Festivalului de Interpretare Muzicală Instrumentală „Ioan Nicolau”. La această ediție s-au acordat patru trofee.

Alicia Banu

Alicia Banu

Andreea Popa, elevă a Școlii de Muzică și Arte Plastice, coordonată de prof. Ancuța Oancă, a reușit să obțină trofeul festivalului la secțiunea Pian. La categoria „Amatori”, aceeași secțiune, trofeul a fost câștigat de Ioana Adumitroae, din clasa a IX-a la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, pregătită de prof. Galina Parfene. Micuța Alicia Banu, clasa a III-a la Școala „N. N. Tonitza” Bârlad, îndrumată de prof. Dorel Andrei, a reușit să câștige trofeul la secțiunea Vioară. O prestație deosebită a avut și Bianca Fodor (clasa a IV-a,Vaslui), îndrumată de prof. Romeo Tălmaciu, care a obținut trofeul la secțiunea Trompetă.

„Festivalul de la Bârlad a avut o organizare deosebită, și din punct de vedere muzical a fost o competiție serioasă. Elevii s-au pregătit la toate categoriile de instrumente, atât cei din clasele primare, cât și cei din liceu”, a declarat Cristin Ciubotaru,

Bianca Fodor

Bianca Fodor

inspector specialitatea Arte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Un moment emoționant al festivității de premiere a fost acela în Mariana Bogos, directoarea Școlii de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza”, a oferit o plachetă profesoarei Adriana Nicolau, soția profesorului Ioan Nicolau, în memoria căruia a fost organizat acest festival. La festivitatea de premiere au participat, alături de profesori și elevi, părinți ai acestora din urmă, dar și reprezentanți ai autorităților locale, printre care primarul interimar Marin Bunea și viceprimarul Dorin Apostu.

„A fost un concurs reușit, pentru care mulțumim atât elevilor cât și profesorilor care i-au pregătit pentru asemenea confruntare, Primăriei municipiului Bârlad, care ne-a ajutat cu realizarea diplomelor și trofeelor, Teatrului, Muzeului și Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, care ne-au pus la dispoziție gratuit spațiile în care s-a desfășurat concursul”, a declarat prof. Mariana Bogos.

La Festivalul de Muzică „Ioan Nicolau” ediția a II-a au participat aproximativ 150 de elevi din Bârlad și Vaslui. La secțiunea Vioară au concurat 14 elevi, la Instrumente de suflat 34 de elevi și 100 la secțiunea Pian. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: