Home » World » Cutremur in Ecuador: Bilantul a urcat la 413 morti

Cutremur in Ecuador: Bilantul a urcat la 413 morti

Violentul seism care a lovit Ecuadorul sambata seara s-a soldat cu 413 morti, potrivit unui nou bilant anuntat luni seara de autoritati, relateaza AFP si Reuters, informeaza Agerpres.

„La momentul actual bilantul este de 413 morti”, a anuntat ministerul care coordoneaza actiunile de salvare. Precedentul bilant al seismului cu magnitudinea de 7,8 era de 350 de morti.

Tot luni seara, presedintele Rafael Correa a vorbit despre un cost al reconstructiei de miliarde de dolari si despre un impact potential „urias” asupra ecnomiei.

„Reconstructia va costa miliarde de dolari”, a spus Correa in orasul Portoviejo, unul dintre cele mai afectate de cutremur.

Michael Henderson, un consultant de risc la Maplecroft, a declarat ca Ecuadorul este mai putin capabil sa faca fata cutremurului decat Chile, unde un cutremur din 2010 a provocat pagube estimate de 30 de miliarde de dolari.

„In timp ce economia Chile isi revenea puternic dupa criza financiara, Ecuadorul a inregistrat o scadere accentuata in ultimul timp din cauza pretului mic al petrolului.

Dar pagubele totale ar putea fi mai mici decat in Chile din cauza magnitudinii mai mici a cutremurului si a faptului ca Ecuadorul este o tara mult mai saraca”, a declarat el.

Guvernul a mobilizat in jur de 13.500 de membri ai fortelor de securitate in zonele afectate. Aproape 400 de salvatori au venit in Ecuador din diverse state latinoamericane, alaturi de 83 de specialisti din Elvetia si Spania.

Sursa; hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: