Home » Politic » Echipa PSD Bârlad este prima care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale din 5 iunie

Echipa PSD Bârlad este prima care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale din 5 iunie

solomon3În mod oficial, organizația municipală a PSD Bârlad și-a depus listele de candidaturi pentru funcțiile de primar și consilieri locali. Ieri, sediul Biroului Electoral de Circumscripție Bârlad s-a dovedit a fi neîncăpător pentru echipa social-democrată, care a venit în număr complet să participe la depunerea dosarelor: candidatul pentru Primăria Bârlad, deputatul Adrian Solomon și primii 15 candidați propuși pentru Consiliul Local.
Pentru susținerea candidaturii lui Adrian Solomon la funcția de primar al municipiului Bârlad au semnat peste 3.400 de bârlădeni. Deputatul bârlădean a mulțumit tuturor celor care au semnat în favoarea sa în această etapă a procesului electoral, exprimându-și speranța că după Sărbătorile de Paște, campania electorală se va desfășura într-un mod cât mai civilizat și cât mai util pentru bârlădeni.

”Începem ultima etapă a calendarului electoral, cea a campaniei electorale, care, sperăm că după ce trec sărbătorile pascale, să intre în linie dreaptă, să vedem o dezbatere reală și nu una concentrată pe injurii la adresa adversarilor. De aceea, cred că și competitorii noștri trebuie să vină să spuna oamenilor de ce trebuie ei să fie, nu de ce nu merităm noi să fim; asta am înțeles că tot repetă ei de câteva luni de zile. Aștept să aflu cu nerăbdare ce îl recomandă pe X sau pe Y în cursa electorală, pentru a-mi putea forma o idee asupra competitorilor noștri. Eu intru în această cursă convins fiind că trebuie să cerem și să obținem votul cetățenilor pentru a dobândi în acest fel puterea de a schimba în bine viața tuturor. Dar, repet, suntem în preajma Sfintelor Paști și Iisus spunea că adevărata putere nu este să stăpânești oamenii, ci să-I slujești; fac acest lucru de 12 ani, din 2004, când am intrat, cu votul cetățenilor în Consiliul Local, apoi, cu votul Consiliului Local am ocupat funcția de viceprimar 4 ani și jumătate. Am avut parte de tot sprijinul din partea domnului primar Constantinescu, pentru a aplica gândurile, ideile, unui om tânăr, de 26 de ani. De asemenea, în slujba cetățenilor am fost apoi și în Parlamentul României, ca deputat și reprezentant al poporului suveran în puterea legiuitoare. Sper să mă întorc, cu toată această experiență administrativă și până la urmă, de conducere a țării, pentru a o pune în slujba intereselor cetățenilor municipiului Bârlad și a Bârladului, ca formă de organizare administrativă, până la finalul carierei mele politice. Eu mi-am propus să ies la pensie din politică și, prin urmare, în slujba cetățenilor voi fi până la acel moment”, a declarat candidatul PSD la funcția de primar al urbei.

Alături de deputatul Adrian Solomon mai fost prezent și președintele organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care și-a exprimat susținerea față de grupul PSD Bârlad și încrederea că votul bârlădenilor va fi favorabil acestuia: ”Am ținut în mod special să fiu alături de Adrian Solomon când își depune candidatura pentru funcția de primar. Este rezultatul unei activități îndelungate a acestui tânăr, iar prezența mea face parte dintr-un context integrat de susținere. Asigur echipa de la Bârlad de tot sprijinul meu pe întreaga durată a campaniei electorale și sper ca lucrurile pe care le-am făcut – activitatea noastră de atâția ani orientată către cetățeni – să constituie un element motivațional suficient pentru a ne susține și în aceste alegeri”.
La eveniment a fost prezent și fostul primar Constantin Constantinescu, care și-a declarat deschis bucuria de a susține candidatura unui tânăr cu care a colaborat foarte bine în perioada 2004-2008, dar a ținut în mod deosebit să aprecieze public rezultatele activității parlamentare a lui Adrian Solomon: ”Ne-a onorat prestația domnului deputat Adrian Solomon în Parlament și voi sublinia acest lucru de câte ori voi avea ocazia. Dincolo de cârcotași și de unele comentarii ale opoziției, prestația dumnealui a fost cu totul și cu totul lăudabilă”, a declarat Constantin Constantinescu.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: