Home » Sanatate » Spitalul Județean Vaslui a reușit să angajeze zece medici în urma concursurilor, fără a rezolva însă criza de specialiști

Spitalul Județean Vaslui a reușit să angajeze zece medici în urma concursurilor, fără a rezolva însă criza de specialiști

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a reușit să angajeze zece medici în urma celor două concursuri organizate în această primăvară, însă fără a rezolva criza de specialiști, în condițiile în care sunt în continuarea descoperite secții precum cele de oncologie, radiologie sau urgențe.

Zece posturi de medici de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui au fost ocupate de specialiști în urma celor două concursuri organizate în această primăvară de către unitatea spitalicească. Astfel, au fost angajați doi ginecologi, doi chirurgi și câte un specialist pe secțiile ORL, ATI, Pediatrie, Ortopedie și Interne. De asemenea, s-a găsit medic și pentru cabinetul de stomatologie al Unității de Primiri Urgențe, unde va putea fi asigurată linie de gardă.

„Este foarte important pentru noi că am reușit să aducem atâția specialiști la un spital care nu are aceeași căutare ca unul universitar sau dintr-un oraș mare. Însă, din păcate, nu am reușit să acoperim acele secții unde ne confruntăm cu un deficit mare de medici, cum ar fi cele de oncologie, radiologie sau urgențe. De asemenea, nu a venit niciun specialist pe diabet sau epidemiologie”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Ana Rinder.

La ora actuală, schema de medici a Spitalului Județean Vaslui este acoperită în procent de 60%. Pe cele 210 posturi de specialiști prevăzute în schema de personal, sunt angajați 135 de medici.

About Mihai Vasile