Home » Justitie » Un preot cercetat penal de Poliție după ce și-ar fi lovit soția, candidat din partea ALDE la Primăria Ivănești

Un preot cercetat penal de Poliție după ce și-ar fi lovit soția, candidat din partea ALDE la Primăria Ivănești

Un preot cercetat penal de Poliție după ce și-ar fi lovit soția a fost desemnat candidatul alianței ALDE la Primăria Ivănești, comună în care slujește în două parohii, reprezentanții Episcopiei Hușilor afirmând că nu pot lua nicio măsură până la pronunțarea definitivă a instanței.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a desemnat un preot ortodox, cercetat penal pentru loviri sau alte violențe, candidat la Primăria Ivănești, comuna cu cele mai multe sate componente din județ. Preot în două parohii ce acoperă aproape jumătate din comună, Ovidiu Mihalache este anchetat pe polițiști după ce și-ar fi lovit soția, incident în urma căruia cei doi nu mai conviețuiesc împreună. Ulterior, Mihalache a pus lacăt pe ușa de la casa parohială și s-a mutat ilegal în fosta școală din localitatea Chilia, iar apoi a decis să stea cu chirie într-un apartament din Vaslui. Soția s-a mutat, împreună cu cei doi copii, la părinții săi din localitatea Poenești.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul lui martie 2015, după ce soțul meu a făcut scandal în curtea casei parohiale, strigând la lume că sunt nebună. Totul s-a întâmplat pe fondul nemulțumirilor că l-am înregistrat cu reportofonul în timp ce era cu o fată în mașină și-i spunea că o iubește. Când am intrat în casă, a început să mă lovească, împreună cu frații lui. În consecință, am sunat la 112 și a venit Poliția și o ambulanță. Mă speriasem pentru că-mi curgea sânge, dar am refuzat să merg la spital”, a declarat soția preotului din Ivănești, Ana Maria Mihalache.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal, pe care nu l-au finalizat până în prezent. „În acest caz, la Postul de Poliție Ivănești se află în lucru un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. Cauza este înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, fiind efectuate cercetări”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor susțin că, până la pronunțarea instanței, nu vor lua nicio măsură împotriva preotului Ovidiu Mihalache. „În momentul în care vor exista decizii definitive și irevocabile ale instanței, atunci se va putea pronunța și centrul eparhial pe cale canonică. Știm de litigiile pe care le are cu soția sa, am analizat cazul, dar sunt procese pe rol sau dosare în lucru la autoritățile statului și nu putem interveni”, susține purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Marinică Tudor.

Conducerea Organizației Județene Vaslui a ALDE consideră că preotul Ovidiu Mihalache este „cel mai potrivit candidat” la Primăria Ivănești. „Preotul este un băiat tânăr, un om deosebit. Noi credem că este cel mai potrivit candidat, însă există multă invidie din partea unora. Nu credeți că mai trebuie echilibrate forțele politice prin anumite comune din județ?”, se întreabă copreședintele ALDE Vaslui, Emil Dorin.

Contactat telefonic, preotul Ovidiu Mihalache a refuzat să facă vreo declarație în ceea ce privește candidatura sa la Primăria Ivănești și legat de problemele cu soția sa.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: