Home » Justitie » I-a căzut poarta în cap și a murit!

I-a căzut poarta în cap și a murit!

de Răzvan CĂLIN

Este sfârșitul stupid de care a avut parte un bătrân de 75 de ani din comuna Puiești.

Gheorghe Olaru, un bărbat în vârstă de 75 de ani, din satul Vadurile, comuna Puiești, a avut parte de o moarte stupidă după ce a căzut victimă unui banal accident casnic. Cel puțin așa reiese din primele cercetări efectuate de polițiștii Postului de Poliție Puiești, care în urma discuțiilor cu membrii familiei defunctului, au creionat scenariul.

Tragicul incident s-a petrecut în cursul zilei de duminică, 17 aprilie, în jurul orei 9, când bătrânul se afla în curte. Nu se știe exact cum anume s-a petrecut tărășenia, însă cert este că la un moment una dintre porțile de acces în curtea omului s-a desprins și a căzut peste bătrân. Olaru a suferit răni serioase în zona capului, rudele sale solicitând prin 112 un echipaj de ambulanță. Transportat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, bătrânul a fost diagnosticat cu comă de gradul II, fractură de craniu și hemoragie intracraniană extinsă. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor bârlădeni, bătrânul nu a mai putut fi salvat și a decedat o zi mai târziu, pe 18 aprilie, în jurul orei 8.

Cum circumstanțele în care bătrânul a suferit leziunile respective nu erau clare, medicii bârlădeni au sesizat polițiștii, care au declanșat imediat o anchetă.

”Așteptăm în momentul de față să ne parvină rezultatele necropsiei, în baza cărora se va putea stabili ce anume i-a provocat decesul bătrânului”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

În urmă cu șase luni, Olaru a mai trecut printr-o întâmplare de acest gen, care a fost cât pe ce să-i provoace sfârșitul. El a fost înjunghiat cu un cuțit de propriul său fiu, în urma unei certe izbucnite între ei doi. La acea dată, bătrânul a ajuns la spitalul din Bârlad cu o plagă înjunghiată la omoplatul stâng, dar a scăpat cu viață. Din păcate, nu  a avut același noroc în urma pățaniei de duminica trecută.

About Razvan Calin