Home » Social » Copiii de 3 și de 4 ani, dispăruți într-o pădure plină de mistreți, căutați zadarnic toată noaptea. Cum au reușit să se facă nevăzuți micuții!

Copiii de 3 și de 4 ani, dispăruți într-o pădure plină de mistreți, căutați zadarnic toată noaptea. Cum au reușit să se facă nevăzuți micuții!

de Daniel MICU

Mobilizare fără precedent în satul Micesti din comuna Gherghești, după ce doi copii de 3 și de 4 ani au dispărut fără urmă încă de aseară. Zeci de jandarmi, polițisti, dar și localnici din mai multe sate au scotocit pădurea de la Micești, toată noaptea. Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de desișuri si de suprafața mare de pădure, dar și de ploaie. Oamenii nu au ținut cont nici de oboseală și continuă și la această oră să îi caute pe cei mici.

Fetița de 4 ani și verișorul ei mai mic se jucau împreună în fiecare zi, gospodăriile părinților fiind apropiate. Ieri după-amiază, s-au îndepărtat de locul de joacă și au intrat, cel mai probabil, în pădure. Când și-au dat seama că micuții lipsesc, oamenii au intrat în alertă și au început să-i caute prin împrejurimi. Depășiți de situatie, aproape de lăsarea serii, au cerut ajutorul autorităților. Vestea s-a împânzit și, în scurt timp, localnici din satele din jur s-au mobilizat și, împreună cu jandarmi, polițiști și pompieri, au parcurs kilometri întregi prin pădure, pe ploaie, în speranța că îi vor găsi.

Zona este însă una greu accesibilă, dar și foarte periculoasă, din cauza porcilor mistreți. În plus, copiii erau îmbrăcați subțire, nu au mâncat de ieri de la prânz și, pe măsură ce trece timpul, se instalează oboseala. Părinții se roagă pentru o minune și vor să-și strângă copiii în brațe cât mai curând.

”Adormeam copilul de 2 ani pe picioare. Când a adormit băiatul, am ieșit afară și mi-a zis vărul Ionuț că s-a jucat acolo cât s-a jucat și unde a apucat-o, unde s-a dus, nu știe”, povestește mama fetiței.

E prima dată când cei doi verișori se îndepărtează de casă. Oamenii spun ca părinții lor sunt responsabili, își iubesc copiii și au grijă de ei.

”Erau jucăuși. Veneau și la mine. Fetița mă striga, dar nu plecau așa departe. Ei au fost doar la grădiniță si la magazin pe vale, în rest nu au fost. Mama nu pleaca niciodată de acasă. Toată ziua spală, are răni la mâini, face mâncare, toată ziua e cu ei. O aud:<Adina, Adina>. E o copilă zvăpăiată. Tot timpul era cu ochii pe ea”, spune o vecină.

Vasile Chelaru, șeful Poliției municipiului Bârlad, a declarat: ”Se continuă căutarea. Sunt oameni din comună, cu primarul, de la poliție, jandarmi, ISU, prefectul, de la Investigații criminale, sunt în jur de 100 de oameni și 50 de polițisti. Deocamdată verificăm unele informații. Nu au fost văzuți, dar s-au auzit voci în jurul orei 18, în nord. Drumul e dificil, timpul nu ajută, vremea e nefavorabilă”.

Inclusiv câini special antrenați, dar și mașinile dotate cu aparatură de termoviziune de la poliția de frontieră au fost aduse în zonă, însă până acum, toate eforturile autorităților de a da de urma copiilor au fost zadarnice.

Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: