Home » Administratie » Municipiul Vaslui, transformat de autorități în furnicar, inclusiv cu sprijinul deținuților

Municipiul Vaslui, transformat de autorități în furnicar, inclusiv cu sprijinul deținuților

Primăria Vaslui a demarat programul de lucrări edilitar-gospodărești specifice sezonului de primăvară, în care sunt vizate atât suburbiile municipiului cât și zona urbană, cu lucrări de refacere a infrastructurii, a spațiilor verzi, a parcurilor de joacă pentru copii, a mobilierului stradal și, nu în ultimul rând, cu activități de salubrizare a cursurilor de apă. 

Astfel, pe infrastructură, s-a semnat caietul de sarcini pentru plombat străzile din oraș, lucrări care au demarat deja la începutul acestei săptămâni. De asemenea, va începe asfaltarea străzii Castanilor, pe o lungime de 2,8 kilometri, de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui până aproape de zona digului de la barajul Delea. Se vor face pietruiri pe străzile din Bahnari, Viișoara, Gura Bustei, Moara Grecilor, Rediu și Brodoc. Tot în aceeași direcție, se vor reface marcajele rutiere pe străzile Matei Basarab, Cuza Vodă, cartierul de case 13 Decembrie, suburbia Rediu, străzile Donici și Traian. Nu în ultimul rând, vor fi vopsite, reparate sau înlocuite, după caz, indicatoarele rutiere.

În privința spațiilor verzi, se vor face plantări, igienizări și completări de gazon, arbori sau arbuști în toate parcurile din municipiul Vaslui, respectiv Copou, Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, precum și pe strada Ștefan cel Mare, Podul Cuvas și părculețele dintre blocuri. Toate aceste lucrări se fac concomitent cu acțiuni de igienizare în Zona Industrială, Rediu, Brodoc, cartierele Gară I, II, III și IV, realizate împreună cu persoane private de libertate de la Penitenciarul Vaslui. Totodată, se are în vedere și mobilierul urban care va fi reparat, vopsit sau înlocuit, dacă este cazul.

Nu vor fi neglijate de către autorități nici cursurile de apă de pe raza municipiului Vaslui, urmând ca acestea să fie igienizate. De asemenea, vor fi desființate platformele de gunoi făcute ilegal pe străzile Zidari, Cărămidari, Valentin Silvestru, Dealul Cornului, Livezii, Dimitrie Cantemir.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: