Home » World » Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenți de securitate pe perioada Euro 2016

Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenți de securitate pe perioada Euro 2016

Prim-ministrul Manuel Valls a anunțat că Franța va menține starea de alertă ridicată pe perioada Campionatului European de Fotbal. 2,5 milioane de spectatori sunt așteptați la cele 51 de meciuri de la Euro 2016, competiție care se va desfășura în perioada 10 iunie-10 iulie. 

Prim-ministrul Franței, Manuel Valls, a anunțat, miercuri, că starea de alertă anti-teroristă se va prelungi în lunile iunie și iulie. Măsura a fost luată pentru a asigura securitatea la Campionatul European de fotbal, competiție care va începe pe 10 iunie, cu meciul Franța-România, partidă care se va disputa pe Stade de France.

„Avem în față un eveniment mare, care trebuie să se desfășoare în condiții de securitate și care, în același timp, trebuie să fie și un motiv de sărbătoare. Starea de alertă nu poate fi menținută permanent, dar cu ocazia unor astfel de evenimente, trebuie să o prelungim”, a declarat prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio, France Info.

Anunțul făcut de prim-ministrul Franței, Manuel Valls, oferă puteri maxime poliției și forțelor speciale de securitate. Astfel, polițiștii au dreptul să facă percheziții în case, să rețină suspecți sau să îi plaseze pe aceștia sub arest la domiciliu. Franța a intrat în starea de alertă după ce 130 de oameni au murit în urma multiplelor atentate teroriste care au avut loc în capitala Paris. Pe data de 13 noiembrie 2015, teroriștii au încercat să pătrundă pe Stade de France, arenă pe care se va desfășura meciul de deschidere al Campionatului European, Franța-România.

Franța a anunțat măsuri de securitate fără precedent pe stadioanele pe care se vor juca meciurile de la Euro 2016. Arena Stade de France va fi păzită în permanență de 1 200 de agenți de securitate, în timp ce pe restul stadioanelor vor fi prezenți în medie 900 de agenți de securitate, 200 de voluntari și 80 de medici.

Franța estimează că la cele 51 de meciuri de la Campionatul European de fotbal vor asista 2,5 milioane de spectatori. Turneul la care este calificată și naționala României se va disputa pe 10 stadioane. Mai mult, în apropierea arenelor vor fi amenajate și locații pentru fanii care nu și-au putut cumpăra bilete.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: