Home » Invatamant » De Ziua Pământului, simpozion și concurs național la Grădinița nr. 4

De Ziua Pământului, simpozion și concurs național la Grădinița nr. 4

Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Bârlad a marcat Ziua Pământului (sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie), printr-o serie de activități dedicate mediului. Cele mai bune desene, picturi, colaje și postere realizate de copii din întreaga țară, în cadrul Concursului Național „SOS natura!”, inițiat de Grădinița nr. 4 vor fi premiate.

Gradi 4 2Grădinița nr. 4 a inițiat în 2014 un concurs județean <<SOS natura!>>, în 2015 un concurs interjudețean, iar anul acesta i-am dat amploarea unui concurs național. Juriul format din prof. Georgel Pascu, Anișoara Munteanu – directoarea Grădiniței nr. 9, Maxim Ruxandra și subsemnata, a jurizat lucrările și va acorda 125 de premii I, 125 de premii II și 125 de premii III. De asemenea, vor fi acordate și 25 de premii speciale ale juriului. Absolut toate lucrările au ca teme natura, mediul, pământul și sunt create de copii de grădiniță din toată țara, cât și de la clasa pregătitoare”, a declarat Nuța Obreja, director adjunct al Școlii „N. N. Tonitza”, în subordinea căreia se află Grădinița nr. 4 cu program prelungit din Bârlad.Gradi 4

Concomitent cu acest concurs, s-a desfășurat în aceeași perioadă (martie – aprilie 2016) și a III-a ediție a simpozionului național „SOS natura!”, în cadrul căruia au participat 200 de cadre didactice din școli și licee din toată țara. Fiecare cadru va primi câte o diplomă și o adeverință de participare împreună cu un CD pe care a fost imprimat materialul simpozionului național, la care au fost prezenți în sală partenerii Grădiniței nr. 4, din Bârlad și județul Vaslui.

Coordonatoarele Simpozionului Național „SOS natura!” sunt educatoarele Nuța Obreja și Zoica Popescu – inspector școlar pentru educație timpurie în cadrul ISJ Vaslui.

În cadrul simpozionului și concursului național „SOS Natura!”, copiii de la Grădinița nr. 4 dar și elevii Școlii „N. N. Tonitza” au susținut un program artistic dedicat, evident, naturii.

De zece ani, Grădinița cu program prelungit nr. 4 Bârlad, fostă „Eco”, desfășoară activități cu teme ecologice.

Este important ca încă de la grădiniță, copiii să se familiarizeze cu modalitățile de protejare a mediului înconjurător, să știe ce este o activitate de ecologizare și de ce nu, să fie un model de urmat chiar pentru unii dintre părinții acestora”, a mai spus Nuța Obreja. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: