Home » Invatamant » Olimpiada Tehnologică, aproape de final!

Olimpiada Tehnologică, aproape de final!

de Răzvan CĂLIN

Astăzi se va derula proba tehnică a competiției, urmând ca pe seară să se desfășoare festivitatea de premiere a câștigătorilor.

Faza națională a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” – Domeniul Industrie Textilă și Pielărie – a intrat pe ultima sută de metri. Cele două licee care au organizat și găzduit acest important concurs național școlar – Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” și Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” din Bârlad, au intrat în atmosfera febrilă a pregătirilor pentru ultima și cea mai importantă probă de concurs, respectiv cea practică.

liceul_petru_rares_olimpiada_tehnologicaProba teoretică (scrisă) a olimpiadei s-a derulat marți, la Colegiul ”Al. I. Cuza”. Ziua de miercuri, 20 aprilie, a fost rezervată strict recreerii concurenților. Pentru aceștia, organizatorii au pregătit un program special, care a cuprins vizite la Muzeul ”Vasile Pârvan”, la Mănăstirea Bujoreni (unde au servit și prânzul), vizionarea unei piese pusă în scenă special pentru ei de către colectivul Teatrului ”Victor Ion Popa” etc. Conform regulamentului, proba practică se va derula în două locații: concurenții de clasa a XI-a o vor susține la Colegiul ”Al. I. Cuza”, iar elevii de clasa a XII-a, la Liceul ”Petru Rareș”. Trebuie spus că la această olimpiadă participă 44 de elevi din întreaga țară. Proba practică este programată a începe la ora 9, iar la 12.30 se va încheia concursul. Afișarea rezultatelor finale se va face la ora 17, pentru ca în intervalul 18 – 18.30 să se desfășoare festivitatea de premiere, găzduită de un restaurant din localitate, unde este prevăzută și o cină festivă pentru toți participanții și cei care s-au implicat în organizarea acestei olimpiade.

”Pentru liceul nostru e pentru prima dată când suntem implicați în organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură. Credem că, alături de colegii noștri de la Colegiul ”Al. I. Cuza”, am reușit să facem față cu brio cerințelor și am asigurat astfel condiții cât mai bune pentru desfășurarea unui concurs școlar atât de important. Ne bucurăm că, grație sponsorilor foarte generoși, sunt asigurate fonduri pentru a oferi premii destul de consistente câștigătorilor. Sperăm ca la final toată lumea să fie mulțumită”, ne-a declarat Olimpia Tănase, directorul Liceului ”Petru Rareș”.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: