Home / Social / Moartea suspectă a unui sugar de patru luni!

Moartea suspectă a unui sugar de patru luni!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni anchetează în momentul de față cazul unui bebeluș care a murit în condiții suspecte.

În momentul de față, polițiștii bârlădeni anchetează moartea suspectă a unui bebeluș în vârstă de numai patru luni. Cazul a fost sesizat de cadrele medicale de la Stația de Ambulanță Bârlad, care în noaptea de miercuri spre joi (20/21 aprilie) au fost solicitați să intervină la blocul nr. 1 al Primăriei Bârlad (mai cunoscut drept Blocul CFR). Aici, preț de aproape o oră, medicii s-au chinuit să resusciteze un băiețel, care, deocamdată, nu se știe cu exactitate din ce cauze a decedat. Cert este că în ciuda eforturilor medicilor, sugarul nu a mai putut fi salvat.

”Cazul ne-a fost sesizat de către colegii de la Ambulanță și imediat a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările sunt în derulare și urmează să se stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul acestui copil”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Autopsia, efectuată la Serviciul de medicină legală Vaslui, a evidențiat că micuțul a decedat în urma unei insuficiențe cardiorespiratorii. Medicii legiști au mai constatat că sugarul suferise un edem pulmonar, urmat de o asfixie mecanică prin aspirat gastric. Mai pe românește, se pare că bebelușul s-ar fi înnecat cu laptele regurgitat. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a elucida toate aspectele care au concurat la decesul copilului.

Părinții bebelușului se mutaseră de câteva luni în Blocul CFR, unde primăria le oferise o garsonieră drept locuință socială. Mama copilului este minoră, are doar 17 ani, în timp ce soțul are 32 de ani. Tânăra a beneficiat pe timpul sarcinii de asistență într-un centru special al Direcției Generale de Asistență Socială (DGASPC) Vaslui.

Vom reveni cu amanunte.

About Razvan Calin

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: