Home » Social » Moartea suspectă a unui sugar de patru luni!

Moartea suspectă a unui sugar de patru luni!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni anchetează în momentul de față cazul unui bebeluș care a murit în condiții suspecte.

În momentul de față, polițiștii bârlădeni anchetează moartea suspectă a unui bebeluș în vârstă de numai patru luni. Cazul a fost sesizat de cadrele medicale de la Stația de Ambulanță Bârlad, care în noaptea de miercuri spre joi (20/21 aprilie) au fost solicitați să intervină la blocul nr. 1 al Primăriei Bârlad (mai cunoscut drept Blocul CFR). Aici, preț de aproape o oră, medicii s-au chinuit să resusciteze un băiețel, care, deocamdată, nu se știe cu exactitate din ce cauze a decedat. Cert este că în ciuda eforturilor medicilor, sugarul nu a mai putut fi salvat.

”Cazul ne-a fost sesizat de către colegii de la Ambulanță și imediat a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările sunt în derulare și urmează să se stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul acestui copil”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Autopsia, efectuată la Serviciul de medicină legală Vaslui, a evidențiat că micuțul a decedat în urma unei insuficiențe cardiorespiratorii. Medicii legiști au mai constatat că sugarul suferise un edem pulmonar, urmat de o asfixie mecanică prin aspirat gastric. Mai pe românește, se pare că bebelușul s-ar fi înnecat cu laptele regurgitat. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a elucida toate aspectele care au concurat la decesul copilului.

Părinții bebelușului se mutaseră de câteva luni în Blocul CFR, unde primăria le oferise o garsonieră drept locuință socială. Mama copilului este minoră, are doar 17 ani, în timp ce soțul are 32 de ani. Tânăra a beneficiat pe timpul sarcinii de asistență într-un centru special al Direcției Generale de Asistență Socială (DGASPC) Vaslui.

Vom reveni cu amanunte.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: