Home » Social » Fermă de păsări mistuită de flăcări!

Fermă de păsări mistuită de flăcări!

de Răzvan CĂLIN

Flăcările au distrus două hale de producție ce adăposteau aproape 24.000 de pui.

Un incendiu devastator, produs la sfârșitul săptămânii trecute, a provocat pagube serioase unei ferme avicole  (Ferma Șerban) din satul Simila, comuna Zorleni. Alarma a fost dată vineri, 22 aprilie, în jurul orei 17, când salariații fermei au sesizat că una dintre halele de producție, ce adăpostea mii de pui de găină, a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a dezvoltat și propagat foarte repede și din cauza vântului care la acea oră bătea cu putere.

incendiu_hale_avicolaÎn scurt timp, la fața locului au fost dislocate importante efective de pompieri: trei autospeciale de la Detașamentul Bârlad și una de la Detașamentul Vaslui, în fruntea cărora s-a aflat colonelul Cristian Lăcătușu, comandantul subunității bârlădene.

”În momentul sosirii primelor echipaje la locul intervenție s-a constat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două hale de creștere a puilor, cu suprafața  de circa 1.200 metri pătrați fiecare. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a realizat imediat dispozitivul de intervenție, acționându-se simultan pentru stingerea incendiului din hale, precum și pentru protejarea vecinătăților, ce se puteau aprinde cu ușurință din cauza temperaturile foarte ridicare degajate de incendiu și a resturilor de materiale arse purtate de curenții de aer. Condițiile principale care au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor, într-un timp foarte scurt, de la o hală la alta a fost vântul puternic în rafale cu schimbări bruște de direcție care au angrenat bucăți aprinse din acoperișul halelor precum și distanta mică dintre cele două hale”, se precizează într-un comunicat emis de biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Pompierii militari au luptat cu flăcările preț de trei ore și în cele din urmă au reușit să lichideze incendiul. Totuși, pagubele au fost însemnate: acoperișul celor două hașe a fost distrus complet, precum și instalația electrică și furajele. De asemenea, nu mai puțin de 23.800 de pui au fost mistuiți de flăcări. Pompierii militari au reușit în schimb să împiedice propagarea incendiului la celelalte patru hale de producție situate în vecinătate, în care se aflau 90.000 de pui de trei zile. Cel mai probabil, cauza producerii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: