Home » National » INFORMARE meteo de ploi și răcire a vremii. Prognoza meteo pentru luni și marți

INFORMARE meteo de ploi și răcire a vremii. Prognoza meteo pentru luni și marți

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi, răcire și precipitații mixte la munte, care va intra în vigoare duminică la ora 14.00 și va fi valabilă până marți, la ora 20.00. 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că informarea meteo vizează întreaga țară și va intra în vigoare duminică la ora 14.00, până marți seara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, va ploua temporar în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Totodată, meteorologii anunță că vor fi condiții de grindină.

Valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni rece luni în vest, în nord și în centru, apoi și în restul țării. La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

LUNI

Vremea se va menține în general instabilă, iar îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate și vor fi ploi pe arii relativ extinse în toate regiunile. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord și în centru și în zonele montane și submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar și în zona deluroasă din vest și 17 grade în sudul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest, Maramureș și estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales noaptea, când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

MARȚI

Vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în sudul, estul și centrul țării, unde va ploua pe arii relativ extinse. Îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, cu precădere în sud-estul teritoriului, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. Spre sfârșitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru și în zona submontană și pe spații mai mici în rest.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: