Home » World » Președintele Parlamentului European: Dezbaterile politice în UE au devenit „dialog al surzilor”. Tendințele populiste se amplifică

Președintele Parlamentului European: Dezbaterile politice în UE au devenit „dialog al surzilor”. Tendințele populiste se amplifică

Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră în care există un „dialog al surzilor”, acuză Martin Schulz, președintele Parlamentului European, denunțând tendințele populiste ale guvernelor statelor membre. 

„Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră plină de surzi care își urlă în urechi. Dialogul a devenit ineficient. Guvernele statelor membre vorbesc pentru publicul național”, a declarat Martin Schulz într-un discurs rostit la Universitatea pentru Străini din Siena.

„Multe partide din statele membre folosesc Uniunea Europeană ca țap ispășitor pentru toate problemele; nu este un fenomen nou, dar nu a mai fost niciodată de a asemenea amploare”, a spus Martin Schulz, conform RAI News.

Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de probleme importante, precum criza imigrației, situația din zona euro, referendumul organizat în Marea Britanie privind apartenența la Blocul comunitar și terorismul. În privința combaterii terorismului, soluția Uniunii Europene nu poate fi și nu trebuie să fie o copie a celei din Statele Unite”, a subliniat președintele PE.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: