Home » Social » Un tânăr cadru militar din Bârlad, beat, a strivit cu bătaia doi bărbați din Gherghești. Dosarul, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași

Un tânăr cadru militar din Bârlad, beat, a strivit cu bătaia doi bărbați din Gherghești. Dosarul, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași

de Daniel MICU

daniel-munteanu-militarUn tânăr cadru militar din Bârlad, angajat la o unitate militară din Mangalia, județul Constanța, este cercetat penal după ce, ieri, de sărbătoarea Floriilor, amețit bine de băutură, a băgat în spital un bătrân în vârstă de 76 de ani, Ioan Loică, pe care l-a lovit puternic în cap cu o rangă de fier, și pe ginerele acestuia, Ionuț Pădure, căruia i-a zdrobit, efectiv mâna, cu aceeași rangă.

In functie de concluziile medicilor, agresorul va fi cercetat pentru tentativa de omor, cel mai probabil, pentru vatamare corporala, dar si pentru faptul ca a urcat baut la volan. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi.

Victimele sunt din comuna Gherghești, acolo unde cadrul militar, Daniel Munteanu, de 26 de ani, vine frecvent întrucât are o relație de concubinaj cu o femeie din zonă.

Militarul de 26 de ani s-a cinstit impreuna cu alte persoane, iar spre seara a mers cu unchiul sau la locuinta lui Pădure, din satul Drăxeni. Desi baut bine, tanarul si-a invitat amicii de pahar in satul vecin, la o bere si a urcat la volan, fara nicio jena. La intoarcere, concubina lui a pornit un adevarat scandal in clipa in care a vazut ca in masina se afla si ginerele batranului, cu care nu vorbeste de mai multi ani, din pricina unor neintelegeri legate de pamant. Nervos, militarul s-a izbit cu masina intr un cap de pod, apoi a coborat inarmat cu o ranga si l-a atacat pe barbatul de 40 de ani. Acesta a reusit sa se apere, insa s-a ales cu mana zdrobita. Chiar atunci, in drum iesise si bătrânul, care s-a ales, din senin, cu două lovituri in cap cu bucata de fier.

Ionut Padure

Ionut Padure

”Fiind prieten cu unchiul lui, au venit la mine, i-am cinstit cu o tuica. Am mers in satul vecin sa bem o bere ca e sarbatoare. La intoarcere, concubina lui a tras de mine sa ma dea jos. Eu am bagat mana si m-am aparat si a dat in socrul meu, in cap. Am crezut ca e mort. Eu l-am dat la un stalp si asta a dat cu masina si s-a proptit in capul pod. Eu si concubina lui nu vorbim de multi ani. Ea cand m-a vazut in masina lui a zis ca de ce sunt acolo. Socrul nu avea nicio vina, doar ca era socrul meu. E cadru militar, nu e frumos, dar justitia va face dreptate. Am ramas fara cuvinte de tot ce s-a intamplat”, povestește Ionuț Pădure.

A fost chemata ambulanta, dar si politia. Daniel Munteanu a fost găsit cu o alcoolemie de 0,93 la mie, au stabilit politistii de la Rutiera. Bătrânul și ginerele au fost transportați la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde au primit îngrijiri medicale. Examenul cu computer tomograf a evidențiat, în cazul bătrânului, o fractură și un edem cerebral, iar ginerele a fost operat la mână, fiindu-i implantată o tijă metalică.

”Este un reprezentant al Armatei Române, ar trebui să fie un exemplu pentru societate”

Povestea a ajuns la urechile sefilor militarului, care il vor cerceta disciplinar si vor lua masuri in consecinta. Intre timp, a inceput si cercetarea sa penala, pentru tentativa de omor, cel mai probabil, vatamare corporala si conducere in stare de ebrietate, dosarul aflandu-se acum pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Miliar Iasi.

Iulian Loica

Iulian Loica

”Întrucât este vorba de un cadru militar angajat la o unitate militară din Mangalia, dosarul a fost

Ioan Loica

Ioan Loica

preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi”, a declarat, pentru Est News, Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Iulian Loică, fiul bătrânului, a venit într-un suflet la Bârlad, de la Galați, când a auzit că tatăl său a fost la un pas de moarte: ”M-am speriat foarte tare. Am crezut că îl pierd. O să facem plângere penală pentru ca acest individ să plătească așa cum se cuvine pentru ceea ce i-a făcut tatălui meu. Este un reprezentant al Armatei Române, ar trebui să fie un exemplu pentru societate. Să te îmbeți în halul ăsta, să bați cu atâta sălbăticie niște oameni în condițiile în care el este cadru militar, nu e un lucru pe care să-l treci ușor cu vederea”, a declarat, pentru Est News, Iulian Loică, fiul bătrânului.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: