Home » Social » Bârladul sub lupă! Nici o șansă să scăpăm de noroiul rozaliu din Parcul ”V. I. Popa”!

Bârladul sub lupă! Nici o șansă să scăpăm de noroiul rozaliu din Parcul ”V. I. Popa”!

de Răzvan CĂLIN

Pentru cei care încă mai sperau că aleile Parcului de la Teatrul ”V. I. Popa” din Bârlad vor arăta, cândva, decent, le spunem cu părere de rău că să-și pună pofta în cui. Sau, cel puțin pentru moment, autoritățile locale par hotărâte să nu ia nici o măsură în acest sens.

reparatii_alei_parc1Ba chiar, recent, s-au și pus din nou pe treabă și au început să reîmprospăteze stratul de noroi brun-roșcat (sau rozaliu, cum vreți) care acoperă aleile parcului. Căci despre asta vorbim, despre acest praf-minune pe care fostul edil-șef al Bârladului – Constantin Constantinescu – a ținut morțiș să morțiș să-l plătească cu bani grei din fonduri europene ca să acopere aleile parcului din centrul urbei. Chiar de luni, 25 aprilie, edilii orașului au trimis la fața locului echipe de muncitori care s-au apucat sârguincios de treabă și împrăștie, la lopată, saci întregi de pământ rozaliu pe aleile parcului. Deci, nici o șansă să vedem, cel puțin anul acesta, vreo încercare de reabilitare a aleilor parcului. Căci suntem siguri că soluții mult mai civilizate și practice se găsesc din plin, numai să se vrea!

Problema este că de când a fost reabilitat parcul cu fonduri euroene și până în prezent, nu puțini au fost bârlădenii care s-au plâns că acest praf nu are decât o ”calitate”: vara ți se lipește de încălțăminte și îmbrăcăminte, iar când plouă sau se topesc zăpezile, te afunzi în noroi și băltoace de apă. E de-a dreptul penibil ca în plin secol XXI, în buricul unui municipiu cu pretenții, să te plimbi printr-un parc ale cărui alei arată ca ulițele desfundate ale vreunui cătun uitat de Dumnezeu. Da, dar, noi avem noroi rozaliu, nu de ală brun sau negru, ca toți țăranii! Măcar atâta alinare să le rămână și lor, bârlădenilor…

About Razvan Calin

One comment

  1. Despre acest praf garda de mediu nu are nimic de spus?Dar proiectoarele puse aiurea care bata in ochii oamenilor si copiilor, chipurile puse sa bata pe fatada teatrului cine le- a aprobat?Praful rosu este urmarea ciumei rosii psd care conduce orasul..inca.

%d blogeri au apreciat: