Home » Social » Donații de 7.000 de lei, pentru casa celor doi soți din Bârlad care trăiesc în scaune cu rotile

Donații de 7.000 de lei, pentru casa celor doi soți din Bârlad care trăiesc în scaune cu rotile

Spectacol caritabil 4Emoții fără egal pentru tânărul cuplu de bârlădeni care-și duce existența în scaune cu rotile și tot de aici reușesc să-și crească și bebelușul. Sâmbătă, 23 aprilie, în sala Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, sute de oameni s-au strâns la spectacolul caritabil organizat special pentru Magda și Ionuț Pleșu. Publicul a putut asculta muzică de bună calitate, dar a avut și posibilitatea de a face donații.

În urna pentru donații s-au strâns aproximativ 7.000 de lei, bani cu care se vor putea continua lucrările la construcția unei case pe care Asociația ADRA România dorește să o ofere soților Pleșu.

Oameni cu suflet au răspuns apelului făcut în mass-media de Asociația ADRA, dând astfel o mână de ajutor celor doi soți care de aproape un an au o fetiță, de care sunt tare mândri. Povestea celor doi soți care, în ciuda tetraparezei de care suferă, încearcă să-și ducă viața cât de normal pot, a impresionat comunitatea locală. La rândul ei, aceasta a primit un dar muzical de suflet, din partea Asociației ADRA și a Școlii de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza”. A fost un concert reușit de muzică clasică dar și religioasă. Renumitul cor bărbătesc de la Moisei (Maramureș) a interpretat piese religioase de Paște, având o prestație de zile mari.

Spectacol caritabil 1Consider că spectacolul a fost o reușită nu doar din punct de vedere muzical, dar și din punct de vedere caritabil. Am reușit să strângem cu ajutorul oamenilor de bine 7.000 de lei. Ne bucurăm că oamenii au conștientizat importanța acestei forme de ajutorare a oamenilor aflați în situații dificile. Cei din sală au donat peste 4.500 de lei, iar membrii corului de la Moisei au donat pe Spectacol caritabil 3scenă 550 de euro. Din cei 35 de membri ai corului, nouă vor rămâne în Bârlad pentru a ajuta de luni, 25 aprilie, la continuarea lucrărilor casei”, a declarat după spectacol Willy Cotruță, voluntar la ADRA România.

La spectacol, a fost prezent și Dorin Apostu, viceprimarul municipiului Bârlad, care a oferit o donație de 500 de lei din partea deputatului Adrian Solomon.

Asociația ADRA construiește anual în România câteva case din lemn pentru persoanele aflate în situații deosebite. La Bârlad, a oferit șansa familiei Pleșu să ducă o viață mai bună într-o casă pe pământ, dotată cu rampă de acces pentru persoanele cu handicap, cu tot confortul care se impune având în vedere invaliditatea celor doi soți, o casă în care să-și crească fericiți fetița. Ionuț Pleșu, bărbatul care în ciuda handicapului le-a dovedit multora că se descurcă mai bine chiar dacă depinde de un cărucior, a mulțumit celor care l-au ajutat până acum, persoane fizice și juridice, Asociației ADRA și a oferit celor prezenți la spectacol brățări împletite cu mult talent de el și soția sa. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: