Home » Sport » Pregătiri pentru a VI-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”

Pregătiri pentru a VI-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”

Pe 7 mai, la Bârlad, va avea loc cea de a VI-a ediție a concursului „Cupa Andreea Răducan la gimnastică”. Întrecerea se va desfășura pentru a doua oară în sala de sport a Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad și va reuni gimnaste din categoria Junioare III, nivel 1 (9 ani) și nivel 2 (10 ani).

Până vineri, 23 aprilie, se înscriseseră puțin peste 100 de gimnaste de la 12 cluburi din țară, în special din sudul și estul României. Cluburile din Ardeal, deși au dorit să participe, nu vor putea fi prezente, având în vedere diferența de doar câteva zile dintre „Cupa Andreea Răducan” și Campionatul Național, programat în perioada 13 -14 mai.

Am început pregătirile de o lună și suntem în toiul organizării evenimentului sportiv a cărui calitate a devenit deja cunoscută. Încă nu am stabilit care gimnaste ale CSS Bârlad vor evolua în concurs, dar vom definitiva echipa în câteva zile. «Cupa Andreea Răducan», prezidată de fiecare dată de minunata noastră multiplă campioană mondială, este o competiție care se adresează micuțelor gimnaste care au nevoie să câștige experiență în concurs. Sperăm că va fi o ediție reușită, poate mai reușită ca cele anterioare”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, antrenoare la CSS Bârlad.

Gimnastele bârlădene care vor evolua în concurs sunt antrenate de Paula Bâgu, Sebastian Panainte, Ana Maria și Liviu Iordache și de mai tânărul antrenor de gimnastică Alexandru Crupenschi.

Cupa Andreea Răducan la gimnastică” este o competiție organizată de Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Primăria Bârlad și Federația Română de Gimnastică.

Condițiile oferite de sala CSS nu sunt cele optime desfășurării unui concurs de gimnastică, de aceea, de anul trecut, am hotărât să mutăm competiția într-o altă locație, iar sala de sport a Colegiului «Al. I. Cuza» este mai potrivită. Totuși, cu sprijinul Ministerului Sportului, am reușit anul trecut să reconstituim podiumul de la sol din sala de antrenamente de la CSS și anul acesta să avem o bară reglabilă pentru paralele”, a mai spus Ana Maria Iordache.

La festivitatea de deschidere a celei de-a VI-a ediții a „Cupei Andreea Răducan la gimnastică” va fi prezentă, ca de fiecare dată, Andreea Răducan, cea care va participa la întreg concursul și la premierea celor mai bune gimnaste. Aceasta va organiza pe 3 mai o conferință de presă în cadrul căreia va oferi date importante despre evenimentul sportiv care-i poartă numele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: