Home » Justitie » Opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Duminică, Andrei D., cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 18 ani, a fost prins încercând să intre ilegal în România. Tânărul a traversat înot râul Prut cu intenția de a ajunge în Italia și de a-și găsi un loc de muncă. Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria tânărului și l-au predat autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie încheiat între Comunitatea Europeană și Republica Moldova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Un alt bărbat a fost prins în apropierea malului drept al râului Prut, pe lângă localitatea Vetrișoaia. Polițiștii au procedat la legitimarea persoanei și conducerea acesteia la sediul sectorului, în localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor.

Cei doi au fost prinși în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova. Polițiștii de frontieră români au fost informați că există posibilitatea că două persoane să încerce să treacă răul Prut și să intre pe teritoriul României. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: