Home » Justitie » Peste 50 de familii de albine ale unui apicultor, afectate de insecticidele cu care un fermier a stropit rapița fără să anunțe

Peste 50 de familii de albine ale unui apicultor, afectate de insecticidele cu care un fermier a stropit rapița fără să anunțe

Peste 50 de familii de albine ale unui apicultor din Siliștea (Todirești) au fost afectate de insecticidele cu care un fermier a stropit rapița fără să anunțe în prealabil, pagubele depășind zece mii de lei.

Stropitul la rapiță de către fermieri a început să creeze probleme apicultorilor din județ. Un prim caz a fost deja semnalat în comuna Todirești, unde un crescători de albine a rămas fără zeci de familii de albine, multe dintre acestea murind din cauza efectelor insecticidelor. Apicultorul se arată revoltat deoarece nu a fost anunțat din timp pentru a nu da drumul la albine în lanul cu rapiță din apropiere de Siliștea.

Fermierul avea obligația să anunțe primăria care, la rândul ei, să înștiințeze pe apicultor că se efectuează acele lucrări de stropire. Acum nici măcar medicul veterinar nu a vrut să vină să întocmească procesul verbal cu paguba produsă. În consecință, crescătorul de albine se va adresa Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, a declarat directorul Asociației Crescătorilor de Albine, Vasile Puf.

Pentru a-și putea recupera pierderile, cifrate la peste 10.000 de lei, apicultorul va trebui să-l dea în judecată pe fermier. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: