Home » Sanatate » Atenție la alimentele cumpărate pentru masa de Paște

Atenție la alimentele cumpărate pentru masa de Paște

Direcția de Sănătate Publică Vaslui vine în sprijinul celor care își fac cumpărăturile pentru Sărbătorile Pascale cu o serie de recomandări, pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor.

Produsele alimentare (carne de miel și preparate, ouă, lactate și brânzeturi, produse de patiserie și cofetărie), și nu doar acestea, trebuie să fie achiziționate numai de la comercianți autorizați, care pot certifica controlul sanitar al produselor. Fiți atenți de asemenea dacă acestea sunt depozitate în spații frigorifice. În momentul achiziționării produselor alimentare, verificați aspectul organoleptic, iar în cazul celor ambalate prezența etichetelor cu elemente de identificare, ingredientele și termenul de valabilitate. Ouăle trebuie să aibă coaja și membrana normale, intacte și curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ștampilat pe coajă. În cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie să fie marcat pe ambalaj. Ouăle se păstrează pană la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi între 0°C și +14°C, ferite de razele solare directe.

Vasluienii trebuie să aibă un comportament alimentar echilibrat și să consume cu moderație alimente grase, carne de miel sau alcool. În mod special trebuie să fie atenți cei care au ținut post înaintea Sărbătorilor Pascale. Trecerea la alimentația pe bază de carne bogată în grăsimi poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. O astfel de alimentație ar trebui evitată și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, afecțiuni hepatice sau pancreatice.

Pacienții cu diabet zaharat nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de medicul curant, iar pacienții cu afecțiuni cardio-vasculare ar trebui să ocolească alimentele sărate și pe cele bogate în grăsimi. Trebuie evitată automedicația, iar la primele semne de boală e recomandat să vă adresați medicului pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: