Home » Social » Bye, bye, Unistil! Vertrantis a câștigat licitația pentru transportul în comun din Bârlad!

Bye, bye, Unistil! Vertrantis a câștigat licitația pentru transportul în comun din Bârlad!

de Simona MIHĂILĂ

comisie-licitatie-transport-conferintaVeste copleșitoare, în prejma sărbătorilor de Paște, pentru bârlădenii sătui de condițiile dezastruoase din transportul local în comun: SC Unistil a pierdut licitația de concesionare a serviciului de transport, SC Vertrantis SRL fiind declarată câștigătoare.

După zece zile de la momentul licitației, comisia a finalizat evaluarea ofertelor depuse de cele două firme. Vertrantis a câștigat la o diferență de aproape 16 puncte, mai exact cu 86 de puncte, față de Unistil care nu a întrunit decât puțin peste 70 de puncte.

Vertrantis a fost avantajată de oferta mai bună în privința valorii investițiiei (de peste două ori mai mare), a dotărilor (tot parcul auto fiind nou-nouț), a prețului pentru abonamentul elevilor și a faptului că oferă gratuitate absolută pentru transportul pensionarilor și a altor categorii defavorizate.

Oferta Unistil a fost: diminuarea la mai mult de jumătate a costului abonamentelor pentru elevi (de la 75 de lei, la 35 de lei) și suportarea a 60% din cheltuielile pe care municipalitatea le face lunar pentru transportul pensionarilor, al donatorilor de sânge, persoanelor cu handicap și al însoțitorilor acestora.

În schimb, Vertrantis s-a oferit să vândă abonamentul elevilor cu 34 de lei și să suporte 100% cheltuielile categoriilor defavorizate.

Foarte mult a cântărit și faptul că spre deosebire de parcul auto nou al SC Vertrantis, mijloacele de transport ale Unistil sunt second-hand.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: