Home » Sanatate » Fetița dispărută de acasă și găsită după 40 de ore a fost externată din spital

Fetița dispărută de acasă și găsită după 40 de ore a fost externată din spital

Fetița de patru ani din Micești dispărută de acasă, în urmă cu o săptămână, și găsită cu hipotermie ușoară după 40 de ore de căutări a fost externată, miercuri, din spital și dusă de către mama sa la domiciliu, urmând a beneficia de consiliere psihologică într-un centru al DGASPC.

Medicii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui au decis externarea copilei de patru ani care a ajuns la unitatea medicală joia trecută, după ce a fost găsită într-o pădure după 40 de ore de la dispariția sa de acasă, alături de un verișor de patru ani care, însă, a fost găsit mort. Specialiștii pediatri au considerat că fetița, internată cu hipotermie ușoară și excoriații, poate părăsi unitatea medicală, având în vedere că a fost vindecată din punct de vedere fizic.

Pacienta a fost examinată psihologic de către specialistul spitalului și s-a apreciat că poate fi externată. Desigur, s-a luat legătura cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui pentru continuarea terapiei”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Potrivit reprezentanților DGASPC Vaslui, fetița a mers la domiciliu împreună cu mama sa, care a stat alături de fetiță pe toată perioada internării. „Minora o să beneficieze de consiliere psihologică într-un centru al instituției din Bârlad astfel încât să poată trece peste trauma suferită. Pentru a ajunge la consiliere, autoritățile locale din comuna de unde provine fetița vor pune la dispoziție un mijloc de transport”, a precizat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Fetița de patru ani a dispărut de acasă, împreună cu un verișor cu un an mai mic, în cursul după-amiezii de 19 aprilie. După ce au căutat-o câteva ore prin împrejurimi cu sprijinul unor localnici, părinții copiilor au anunțat Poliția, care s-a mobilizat, împreună cu pompieri, jandarmi, militari și polițiști de frontieră. Câteva sute de oameni i-au căutat pe cei doi verișori timp de 40 de ore, prima găsită fiind copila de cinci ani, după ce a fost observată în apropierea unui drum, la aproximativ zece kilometri de casă, de către șoferul unui microbuz. Ulterior, a fost găsit și băiețelul de trei ani, însă acesta era mort de aproximativ zece ore, după cum au stabilit medicii legiști, în urma autopsiei, cauza decesului fiind hipotermia.

Polițiștii desfășoară o anchetă în acest caz pentru moarte suspectă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: