Home » Administratie » Marius Arcăleanu denunță nerealizările actualei administrații vasluiene

Marius Arcăleanu denunță nerealizările actualei administrații vasluiene

de Marian MOCANU

Într-o conferință de presă, candidatul liberal la primăria municipiului Vaslui a denunțat nerealizările actualei administrații locale. Nereabilitarea infrastructurii rutiere, în special în zonele mărginașe ale municipiului, precum și lipsa pistelor speciale pentru bicicliști au fost scoase în evidență chiar pe teren, în cartierul 13 Decembrie. „PSD în frunte cu Pavăl au dezechilibrat total Vasluiul. 2,7 metri pe zi de asfalt pe bulevardul central și 0 metri zilnic în cartiere timp de 2.879 de zile. Acesta este bilanțul dezastrului, kilometri întregi de zerouri în Vaslui”, a spus candidatul liberal Arcăleanu.

Marius Arcăleanu, candidatul liberal la primăria municipiului Vaslui, împreună cu o parte dintre colegii săi care candidează pentru Consiliul Local, au făcut ieri o vizită în cartierul 13 decembrie, prilej pentru o conferință de presă ad-hoc. Împreună cu Radu Sorin, Ioan Zaharia și Iancu Arcăleanu, candidatul la funcția de primar a încercat să scoată în evidență nerealizările actualei administrații locale PSD-iste. Tema discuțiilor: starea actuală a infrastructurii de străzi în special spre periferia municipiului Vaslui. Conform lui Marius Arcăleanu, „Oamenii trăiesc în cartiere, oamenii nu trăiesc doar pe bulevardul central. Avem 7 kilometri de bulevard principal asfaltat în 7 ani. Adică, 1 kilometru pe an, adică 2,7 metri pe zi. Mers de melc sau de broască țestoasă, cum vreți să-i spuneți. Acesta este ritmul PSD. Un partid anchilozat, o administrație paralizată de incompetență și lipsă de viziune. Acesta este subiectul conferinței mele de presă de astăzi, de ieri, de mâine, din fiecare zi până pe 5 iunie. Falimentul administrației PSD-iste condusă de Pavăl și de Buzatu. Studiul de caz și deplasarea în teren de astăzi le-am făcut pentru cartierul 13 Decembrie, dar dezastrul de aici e general valabil pentru toate cartierele din orașul nostru. O primă concluzie: administrația PSD-istă a uitat de noi, vasluienii. În cartiere am rămas cu trotuarele stricate. Cu străzile pline de gropi, cu mașini parcate pe spațiile verzi. Copiii noștri nu au locuri de joacă, iar cele existente sunt periculoase, cei mici pot suferi accidente. PSD în frunte cu Pavăl au dezechilibrat total Vasluiul. 2,7 metri pe zi de asfalt pe bulevardul central și 0 metri zilnic în cartiere timp de 2.879 de zile. Acesta este bilanțul dezastrului, kilometri întregi de zerouri în Vaslui. PSD, Buzatu și Pavăl au făcut totul pentru ei ca să le fie bine. În schimb, au făcut zero pentru vasluienii din cartierele orașului. La câte gropi sunt în oraș, singurele servicii care sunt asigurate vasluienilor se desfășoară în atelierele de reparații auto. Acum, cu 50 de zile înainte de alegeri, i-a apucat deodată hărnicia. Schimbă bordurile și cârpesc străzile, în fapt, un hei-rupism electoral ca să-i păcălească din nou pe vasluieni”.

Cu ocazia acestei conferințe de presă, liberalii au prezentat și o parte din programul de campanie referitor la infrastructura rutieră. „Viziunea liberală pe care o propun eu înseamnă să ne întoarcem cu fața către oameni și către locurile unde-și duc traiul familiile vasluienilor. Voi scoate noroiul din cartiere, voi astupa gropile din asfalt, voi amenaja locuri de parcare și, obligatoriu, voi construi spații de joacă sigure pentru copii. În primii doi ani de mandat voi amenaja și moderniza 12 parcuri de joacă pentru copii în toate cartierele Vasluiului. Pe cele degradate le voi moderniza, iar acolo unde lipsesc le vom construi din temelie”, a declarat Marius Arcăleanu.

Nu a fost uitată nici lipsa cu desăvârșire a pistelor speciale pentru bicicliști: „Cel puțin în zona centrală a orașului, acestea puteau fi realizate prin includerea lor în proiectele din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană implementat de actuala municipalitate. Suntem, poate, ultimul municipiu reședință de județ care nu are nici măcar un metru de pistă, deși foarte mulți vasluieni utilizează bicicleta, mereu expuși pericolelor și accidentelor rutiere. Argumentele pentru investiția în piste sunt multe: ciclismul este un transport ecologic, gratuit, sănătos pentru trup și minte și ușor de întreținut. Dacă bicicliștii nu fac rău orașului, de ce administrația PSD-istă îi tratează ca pe niște dușmani? Pentru că i-a apucat hărnicia în campania electorală, să demonstreze că pot face piste pentru bicicliști! Veți vedea că nu sunt în stare să facă nici măcar un metru! Așa cum n-au reușit să meargă troleibuzele nici măcar un metru prin Vaslui!”, a încheiat candidatul liberal.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: