Home » Politic » Romii și-au depus liste de candidați la CJ și zece CL, în timp ce liderul lor candidează la CJ din partea PSD pe locul opt, eligibil

Romii și-au depus liste de candidați la CJ și zece CL, în timp ce liderul lor candidează la CJ din partea PSD pe locul opt, eligibil

Asociația Partida Romilor „Pro Europa” Vaslui și-a depus, marți, în premieră, liste de candidați la Consiliul Județean și la zece consilii locale orășenești și comunale, în timp ce liderul lor din ultimii 24 de ani, Ilie Țîru, candidează la CJ din partea PSD pe locul opt, unul eligibil.

Singura organizație a minorităților din județ, Asociația Partida Romilor „Pro Europa”, și-a depus, în premieră, liste de candidați pentru alegerile locale din iunie la Consiliul Județean și în toate cele cinci orașe din județ, precum și în cinci comune unde există comunități mai semnificative de romi, respectiv Zorleni, Dumești, Puiești, Ivănești și Pușcași. Însă, liderul organizației din ultimii 24 de ani, Ilie Țîru, candidează la CJ Vaslui din partea PSD, ocupând locul opt, unul eligibil la nivelul județului Vaslui.

„Deocamdată, domnul Țîru nu-i demis din funcție. Este liderul nostru, chiar dacă a apărut acea hotărâre internă a asociației prin care se interzice candidatura noastră pe listele altor partide. Nu este o decizie statutară așa că președintele nostru poate candida și pentru PSD”, a declarat vicepreședintele Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, Călin Stroe.

Liderul Asociației Partida Romilor „Pro Europa” Ilie Țîru este consilier județean încă din anul 2008, post pe care l-a obținut de fiecare dată pe listele PSD. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: