Home » Social » TSD Bârlad a sărbătorit Ziua Pământului

TSD Bârlad a sărbătorit Ziua Pământului

Energie și mult entuziasm – aceasta este starea de spirit care a contaminat o sumedenie de trecători care s-au aflat, ieri, în prima parte a zilei, pe arterele principale dintre Grădina Publică și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, traseul ales de membrii Tineretulului Social Democrat (TSD) Bârlad pentru a marca Ziua Pământului.

Peste 50 de tineri social-democrați au străbătut orașul pe role și pe biciclete și alte câteva zeci de bârlădeni cu dorință de mișcare s-au grăbit să li se alăture.

Acțiunea ”Tineretul vrea schimbare/ Las mașina în parcare”, ajunsă deja la ediția a doua, nu a avut loc în ziua în care se omagiază, oficial, protejarea mediului înconjurător – 22 aprilie,  din cauza vremii mohorâte din week-end-ul trecut. Ajunși în zona liceului, participanții, înarmați cu toate ustensilele necesare, au contribuit la ecologizarea ariei din vecinătate.

La activitate a fost prezent și deputatul Adrian Solomon, alături de actuali consilieri locali, dar și de o parte din cei aflați pe listele PSD pentru viitorul Consiliu Local Municipal. Aceștia și-au exprimat susținerea față de astfel de campanii derulate în rândul tinerilor, care promovează necesitatea conservării unui mediu curat, sănătos, atât pentru calitatea vieții noastre, cât și a generațiilor care vor urma.

”Prin inițiativa TSD ne-am alăturat și noi, Bârladul, celei mai mari mișcări civice din lume, care reunește, anual, mai bine de un miliard de voluntari. Mă bucur că și ceilalți tineri din orașul nostru conștientizează importanța activităților cu specific ecologic și că s-au arătat atât de receptivi în a participa la ele. Este important ca aceste acțiuni de educare și mobilizare pentru protejarea mediului înconjurător să se efectueze periodic, pentru că, la urma urmei, fiecare dintre noi putem să ajutăm Pământul prin acțiuni simple și la îndemână: să plantăm un arbore măcar o dată pe an, să mai renunțăm la mașină din când în când în favoarea bicicletei, să mai stingem lumina când nu avem numaidecât nevoie de ea și să transformăm reciclarea într-un obicei în familie”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon.

About Tehno Redactor