Home » Invatamant » Va fi reluat Festivalul Teatrelor de Elevi, la Bârlad

Va fi reluat Festivalul Teatrelor de Elevi, la Bârlad

După o perioadă de pauză, ediția a XXXI-a a Zilelor Culturale ale Bârladului va readuce în atenția publicului iubitor de teatru Festivalul Teatrelor de Elevi. Va fi a V-a ediție, la care pot participa atât elevi ai școlilor generale cât și din licee.

„Este o formă de a descoperi tinere talente în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu, de a-i motiva să continue să se perfecționeze în arta teatrală și de a le răsplăti talentul și munca. Vor fi premiate cele mai bune trupe de teatru dar vor fi premiați și individual elevii actori , cu premiile «Cea mai bună interpretare feminină» și «Cea mai bună interpretare masculină»”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Festivalul se va desfășura pe 22 mai, în sala Teatrului „Victor Ion Popa”, mizându-se pe prezența a zece trupe de teatru din Bârlad. Până acum s-au înscris în concurs școlile „Vasile Pârvan”, „Principesa Elena Bibescu”, cu două fragmente din două piese, Liceul teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”. În festival vor fi prezentate doar fragmente și nu piese în întregime. Din juriul festivalului vor face parte actori și critici de artă teatrală din Bârlad și Vaslui.

Mobilizarea unităților școlare pentru pregătirea festivalului reactivat anul acesta s-a făcut în urmă cu o lună și jumătate, în cadrul unei întâlniri a primarului și viceprimarului cu directorii de școli și licee din oraș. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: