Home » Administratie » Paratrăsnetele, o prioritate!

Paratrăsnetele, o prioritate!

Până pe 20 mai conducerile școlilor și grădinițelor din Bârlad trebuie să depună la Primărie proiecte și oferte pentru achiziționarea și montarea de paratrăsnete. Măsurile impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui (ISU) trebuie respectate întocmai, altfel existând riscul închiderii unităților școlare.

Ofertele vor trebui să fie avantajoase și prețurile cât mai mici, dar reprezentanții Primăriei Bârlad spun că, în anumite cazuri, este posibil ca prețul să nu fie un criteriu determinant dacă unele firme se dovedesc a fi neserioase în urma verificărilor. Fiecare director de grădiniță și școală a contactat deja firme specializate, a întocmit proiecte și a identificat firme cu oferte atrăgătoare.

„Proiectele întocmite de reprezentanții școlilor vor fi evaluate de un proiectant specializat din cadrul Primăriei. Primăria a prins în bugetul din acest an sume pentru astfel de investiții în unitățile de învățământ din oraș”, ne-a declarat primarul interimar Marin Bunea.

La această oră, în afară de școala gimnazială „Iorgu Radu”, nicio grădiniță și nicio altă școală nu este dotată cu paratrăsnet. Reprezentanții ISU spun că obligația achiziționării de paratrăsnete figurează de mulți ani în planul de conformare al unităților școlare. Din lipsă de bani, de interes dar și beneficiind de clemența ISU, unitățile școlare au ajuns în 2016 să nu fie protejate de descărcările electrice. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Ce sa discutam! Clementa ISU. Aceasta institutie „stat in stat” care blocheaza si amana sute de proiecte de frica„drobului de sare” . As vrea sa vad si eu o scoala inchisa pentru ca nu are paratrasnet. Sunt scoli care au stat peste o suta de ani fara paratrasnet si nu s-a intamplat nimic rau. Noroc de salvatorul neamului numit ISU .

%d blogeri au apreciat: