Home » Social » Veteranii de război, comemorați de ziua lor

Veteranii de război, comemorați de ziua lor

de Marian MOCANU

Ziua Veteranilor de război a fost comemorată cu fast, în prezența oficialităților locale, dar și a reprezentanților autorităților publice ori a partidelor politice. Nici nu se putea altfel, dat fiind apropierea alegerilor locale.

Joi, 28 aprilie 2016, în municipiul Vaslui au avut loc ceremonii și manifestări omagiale cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război. De la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Război Mondial s-a desfășurat ceremonialul militar și religios pentru depuneri de coroane de flori, în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. La manifestări au fost prezenți veterani de război din județ, reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor, ai autorităților locale și județene, precum și grupuri de elevi și cadre didactice de la instituțiile de învățământ din municipiul Vaslui.

În mesajul adresat participanților, Prefectul Județului Vaslui, Daniel Olteanu, a subliniat semnificația Zilei Veteranilor de Război, marcată anual la 29 aprilie: “Veteranii sunt eroii noștri, care și-au unit destinul cu acela al țării. Pe ei trebuie să ȋi prețuim și să ȋi cinstim cum se cuvine, cu speranța că, odată ce vom fi învățat lecția curajului, a determinării și a devotamentului lor, viitorul pe care îl construim să fie unul caracterizat de pace, stabilitate și demnitate”.

Ceremoniile de la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Război Mondial s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. Ulterior, de la ora 11, Sala “Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui a găzduit adunarea omagială, la care au luat parte membrii Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Vaslui, reprezentanți ai administrației publice și ai instituțiilor deconcentrate, elevi și profesori vasluieni. În cadrul ședinței festive, au fost rostite alocuțiuni cu privire la faptele de arme ale soldaților români, pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a țării, în timpul celui de al doilea război mondial.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: