Home » Social » Aglomerație în Vama Albița, pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare au crescut de câteva ori

Aglomerație în Vama Albița, pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare au crescut de câteva ori

Traficul rutier și de persoane a crescut considerabil în Vama Albița, cea mai importantă de pe granița de est a țării, odată cu încheierea sărbătorilor de Paști și revenirea cetățenilor moldoveni în România, ceea ce a condus la creșterea de câteva ori a timpilor de așteptare.

Traficul de persoane și al mijloacelor de transport în Vama Albița a crescut, pe sensul de intrare, în medie cu 50% față de perioada anterioară sărbătorilor pascale. Astfel, într-o singură zi, s-au înregistrat peste 5.100 de persoane care au tranzitat punctul de trecere al frontierei, față de 3.200 de călători înregistrați într-o perioadă obișnuită din an. Cu mici excepții, cei care intră în România sunt cetățeni din Republica Moldova, care au petrecut Paștele acasă, iar acum revin la muncă în spațiul Uniunii Europene sau în țara noastră la cursuri, cum este cazul elevilor și studenților.

În aceste condiții, timpii de așteptare au crescut de la zece minute, în mod normal, la 50 de minute în prezent, ceea ce a determinat autoritățile de frontieră să ia măsuri speciale.

„Având în vedere situația actuală, s-a decis suplimentarea numărului de polițiști de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Albița și transformarea arterei de ieșire din țară destinată corpului diplomatic în arteră de control pe sensul de intrare. De asemenea, sunt constituite rezerve de personal la nivelul Poliției de Frontieră Vaslui care pot interveni dacă situația o impune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Vaslui nu ne-au putut preciza când va reintra în normal traficul rutier și de persoane în Vama Albița. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: