Home » Justitie » Cum a vrut o frumoasă învățătoare, poreclită ”pisica cu multe fețe”, să treacă prin vamă, la volanul unui Nissan Primera căptușit cu 5.000 de țigări de contrabandă

Cum a vrut o frumoasă învățătoare, poreclită ”pisica cu multe fețe”, să treacă prin vamă, la volanul unui Nissan Primera căptușit cu 5.000 de țigări de contrabandă

de Daniel MICU

Stupoare în comuna Tătărani, după ce învățătoarea de la Școala Bălțați, o frumoasă blondă, de 26 de ani, a fost ridicată de mascați pentru contrabandă cu țigări. Alina Idriceanu a fost săltată în urma descinderilor efectuate săptămâna trecută de către Poliția de contrabanda-tigari-invatatoare6Frontieră, în dosar fiind reținute, alături de ea încă șapte persoane.

Concret, pe 6 februarie, învățătoarea a fost prinsă în Vama Albița conducând un autoturism marca Nissan Primera burdușită cu țigări. Inspectorii vamali au descoperit în locașuri special amenajate în sistemul de aerisire și în pragurile autoturismului, 5.020 țigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova. Țigaretele, în valoare totală de 1.255 lei, au fost reținute, invatatoarea a fost amendată cu 6.000 lei , iar autoturismul, in valoare de 10.000 de lei, I-a fost confiscat.

Acum, magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca tânăra să fie cercetată în stare de libertate, sub control judiciar.

Chemată în fața comisiei de disciplină a școlii

Întreaga comunitate este contrariată de vestea că invatatoarea Idriceanu a fost ridicata de mascati, deși mulți dintre săteni dădeau ca sigur acest scenariu, tânăra fiind cunoscută drept o fire impulsivă, care poate sări la bătaie când cineva o scoate din sărite.

O fostă colegă de școală spune despre ea că este ”pisica cu multe fețe”: ”În liceu îi placea teatrul. Se schimbă usor de la o stare la alta, nu prezintă incredere. Știu de incidentele cu sătenii, a avut unul și cu verișorul meu, la el acasă. A sărit la bataie, cu pumnul”.

Tânăra a fost chemata astăzi în biroul directoarei școlii pentru a da lămuriri în legătură cu cele întâmplate. Spre deosebire de restul comunității, unde impresia lăsată de învățătoare nu este tocmai lăudabilă, colegii au doar cuvinte la adresa ei și spun că, din septembrie, de când e suplinitoare necalificată la Școala Bălțați, învățătoarea s-a comportat exemplar, neavând nicio abatare.

Acum, cazul ei va fi discutat de o comisia de disciplină întrunită la nivelul unității de învățământ, urmând a se lua masuri in functie de rezultatul anchetei.

Alina Idriceanu nu a dorit sa comenteze acuatiile care i se aduc.

Plină de amenzi

mihai-bahnareanu-viceprimar-tataraniDe altfel, scandalurile prin care s-a făcut remarcată în comună, i-au atras și o serie de amenzi. Viceprimarul Mihai Băhnăreanu nu are deloc cuvinte de laudă pentru Alina Idriceanu, aceasta având datorii serioase la bugetul local. Mai exact, datorează circa 13.400 lei

”Reprezintă amenzi de circulatie, un impozit la o masina, amenzi pt sacandaluri, cine mai stie?! Amenzi. Ea nu locuiește permananent aici. E casatorita, am inteles, cu un baiat care e retinut. Eu știu despre ea că în societate are un comportament civilizat, e respectuoasa, dar am auzit ca devine agresiva uneori. Nu stiu motivele. Am auzit că sare și la bătaie”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: