Home » Politic » Marius Arcăleanu, candidatul liberal la Primăria Vaslui, contestat fără succes de PSD

Marius Arcăleanu, candidatul liberal la Primăria Vaslui, contestat fără succes de PSD

de Marian MOCANU

Dreptatea încă mai învinge și în Vaslui: o dovedește faptul că contestația depusă de Marius Arcăleanu, cu privire la o soluție dată de Biroul Electoral de Circumscripție a fost aprobată de Biroul Electoral Județean. Este vorba de o decizie prin care i se imputa candidatului liberal la Primăria municipiului Vaslui că a împărțit afișe electorale prin oraș. Până sâmbătă, 6 iunie, distribuirea de astfel de mesaje promoționale prin intermediul pliantelor, este permisă. Ulterior, campania se face doar prin mesaje în mass-media sau afișaje pe panouri, în locurile stabilite de municipalitate.

PSD a făcut o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție reclamând faptul că Marius Arcăleanu, candidatul liberal la Primăria municipiului Vaslui, ar fi împrăștiat prin oraș afișe electorale, prin care demasca nerealizările actualei administrații. A fost în fapt o încercare de intimidarea candidatului, pentru că, nefiind încă în campania electorală oficială, promovarea politică se poate face prin orice mijloace permise de legile care reglementează domeniul publicității. Biroul Electoral de Circumscripție a dat o soluție favorabilă PSD-ul, incriminând acțiunea perfect legală de altfel a candidatului liberal. Împotriva acestei hotărâri, Marius Arcăleanu a făcut contestație la Biroul Electoral Județean Vaslui, contestație admisă de instituție.

scrisoare ARCALEANU„Conform Hotărârii Guvernului nr. 52 din 10.02.2016 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016, campania electorală începe la data de 6 mai și se încheie la data de 4 iunie 2016. Întrucât distribuirea pliantului către cetățenii municipiului Vaslui s-a efectuat anterior începerii campaniei electorale, această acțiune nu intră sub incidența articolului invocat (…), care reglementează strict conduita candidaților în campania electorală. (…) Faptul învederat de reprezentantul Partidului Social Democrat – realizarea unei campanii negative în defavoarea unor alți candidați, nu este interzis de vreun text legal. În consecință, se va admite contestația și se va desființa Hotărârea nr. 20 din 28.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Vaslui”, se arată în Hotărârea BEJ Vaslui. În ceea ce privește așa numita „realizare a unei campanii negative în defavoarea unor alți candidați”, așa cum o numeau reprezentanții PSD, rămâne ca cititorii să judece ei însăși acest lucru, vizualizând afișul incriminat.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: