Home » Sport » O nouă ediție a Cupei ”Andreea Răducan” la Gimnastică!

O nouă ediție a Cupei ”Andreea Răducan” la Gimnastică!

de Răzvan CĂLIN

Concursul se va derula pe 7 mai la Bârlad și va reuni peste 100 de gimnaste de la 13 cluburi din țară.

Vineri, 6 mai și sâmbătă, 7 mai, Bârladul va găzdui cea de a VI-a ediție a Cupei ”Andreea Răducan” la Gimnastică. Competiția este destinată exclusiv pentru micile gimaste, junioare III, nivelul 1 și 2 (cu vârste cuprinse între opt și 10 ani).

La ediția din acest an sunt așteptate să participe peste 100 de sportive de la 13 cluburi din țară (cu tot cu, bineînțeles, Clubul Școlar Sportiv Bârlad): Onești, București, Focșani, Constanța, Bacău, Buzău, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Galați. Organizatorii au decis ca anul acesta concursul să se desfășoare în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Al. I. Cuza” pentru că aici sunt condiții mult mai bune decât în sala de antrenamente (care poartă numele Andreei Răducan) de la CSS Bârlad.

gimnaste_barladÎntr-o conferință de presă susținută ieri alături de conducerea clubului bârlădean și staff-ul tehnic al competiției, Andreea Răducan s-a arătat entuziasmată că, încet, încet, această competiție de gimnastică de la Bârlad devine una de prestigiu la nivelul întregii țări: ”An de an, Federația Română de Gimnastică ne-a felicitat pentru ceea ce facem la Bârlad, pentru această competiție care figurează în calendarul oficial anual. Mai ales că la acest nivel sunt foarte puține concursuri naționale de acest gen. Când am pornit acum șase ani la drum cu această competiție, am considerat că este o datorie a mea față de orașul meu și clubul în care am făcut primii pași către înalta performanță în domeniul gimnasticii. O fac cu mare plăcere și vin de fiecare dată cu mare drag la Bârlad. Știm cu toții că gimnastica românească nu traversează un moment prea bun și tocmai cu atât mai mult se impune  ca noi să oferim o șansă generațiilor de sportivi ce vin din urmă. Văd concursul ca pe o șansă oferită micilr gimaste de a-și etala bagajul tehnic acumulat de-a lungul antrenamentelor zilnice. Competiția este un foarte bun prilej pentru a-și verifica capacitățile, nivelul de pregătire, astfel încât să pășească mai sigur pe acest drum către înalta performanță. Spre ca ediția din acest an să fie cel puțin la fel de reușită ca și celegimnaste_barlad1 anterioare”.

Prima zi a competiției este destinată antrenamentelor de acomodare, pentru ca sâmbătă, 7 mai, de la ora 9.30, să înceapă concursul propriu-zis, care se va încheia după-amiază, cu festivitatea de premiere. Interesant este că, la inițiativa Andreei Răducan, toate gimnastele participante vor fi premiate și nu doar cele ce vor urca pe podium. În acest fel, se urmărește capacitarea și impulsionarea tuturor micilor gimnaste pentru a se pregăti și mai bine pe viitor.

”Bârladul va fi reprezentat prin gimnastele Amalia Puflea (9 ani) și Bianca Iacob (10 ani). Amalia este o sportivă care deja a început să-și arate valoarea, ea câștigând la ultima ediție a Campionatului Național Școlar nu mai puțin de trei medalii de aur și una de argint la individual. Amândouă sunt gimnaste foarte bune, talentate și care sperăm să aibă o evoluție foarte bună”, a declarat Ana Maria Iordache, antrenor la CSS Bârlad.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: