Home » Sport » Avântul Zăpodeni și Racova Pușcași, aproape calificate în play-off-ul Ligii a V-a

Avântul Zăpodeni și Racova Pușcași, aproape calificate în play-off-ul Ligii a V-a

Cu doar două etape rămase de disputat în seriile Ligii a V-a de fotbal, Avântul Zăpodeni și Racova Pușcași caută să confirme prezența în play-off, alături de echipele deja calificate Dinamic Boțești, Star Tătărani, Juventus Fălciu și Steaua Ivești.

avantul zapodeni - racova puscasi1Avântul Zăpodeni și Racova Pușcași ocupă locurile fruntașe în miniplay-off-ul seriei I al Ligii a V-a de fotbal, cu nouă, respectiv șapte puncte, în timp ce pe locurile trei și patru se află Viitorul Văleni, cu patru puncte și Victoria 2013 Muntenii de Jos, cu trei puncte. În ultima etapă, Racova Pușcași a trecut cu 4 – 1 de Viitorul Văleni. Dacă la sfârșitul primei reprize conduceau cu doar un gol, în a doua parte a jocului gazdele s-au dezlănțuit și au mai punctat de trei ori. Un scenariu similar s-a întâmplat și în cazul celor de la Avântul Zăpodeni, care au învins în deplasarea de la Victoria 2013 Muntenii de Jos, cu 4 – 1, după ce la pauză scorul era 1 – 1. Avântul Zăpodeni va întâlni duminică pe Viitorul Văleni, iar dacă va obține trei puncte se va califica în play-out. Totodată, acest rezultat o poate trimite în play-off și pe Racova Pușcași. Chiar dacă pierd în deplasarea de la Victoria 2013 Muntenii de Jos, la egalitate de puncte cu Viitorul Văleni, aceștia sunt avantajați atât în ce privește meciurile directe, dar și la golaveraj.

În seria a II-a s-a disputat doar meciul dintre LPS Vaslui și FC Zimbru Spătaru, câștigat de oaspeți cu 5 – 2 (1 – 4). Meciul dintre Dinamic Boțești și Vulturul Bălteni a fost amânat.

Cu două etape înainte de terminarea sezonului, Dinamic Boțești ocupă primul loc, cu 30 de puncte, urmată îndeaproape de Star Tătărani, cu 29. Locul trei este ocupat de Vulturul Bălteni, cu 22 de puncte, iar pe locurile patru și cinci se află LPS Vaslui și FC Zimbru Spătaru, cu 13, respectiv 7 puncte.

Duminică, FC Zimbru Spătaru primește vizita celor de la Star Tătărani, în timp ce LPS Vaslui se duelează cu Dinamic Boțești.

FDR Tutova a produs o surpriză în seria a III-a a Ligii a V-a de fotbal și a învins ocupanta locului secund, Steaua Ivești, cu 3 – 1 (1 – 1). Liderul Juventus Fălciu și-a confirmat însă statutul de favorită și a învins cu 4 – 1 pe Unirea Alexandru Vlahuță. Meciul a fost tranșat încă de la pauză, când oaspeții conduceau cu 2 – 0. Cu două etape înainte de terminarea sezonului, primele două clasate sunt deja calificate în play-off, cu 33 și 28 de puncte acumulate. Următoarea clasată, FDR Tutova, a strâns doar 18 puncte. Ocupantele locurilor patru și cinci, Unirea Alexandru Vlahuță și Avântul Băcăni au 16, respectiv 10 puncte.

Duminică, Juventus Falciu întâlnește acasă FDR Tutova, iar lanterna roșie Avântul Băcăni caută un rezultat pozitiv din duelul cu Unirea Alexandru Vlahuță. (George PROCA)

About Tehno Redactor