Home » Justitie » Domnul polițist către un cetățean: ”Vrei să-i f…t un picior în cap? C-așa vreau eu!”. Polițist din Puiești, acuzat că a bătut, fugărit și a aruncat cu pietre în câțiva tineri din comună!

Domnul polițist către un cetățean: ”Vrei să-i f…t un picior în cap? C-așa vreau eu!”. Polițist din Puiești, acuzat că a bătut, fugărit și a aruncat cu pietre în câțiva tineri din comună!

de Răzvan CĂLIN

Înjurați, amenințați, fugăriți cu pietre prin sat și hărțuiți în stil mafiot, acestea sunt principalele acuzații pe care mai mulți tineri din comuna Puiești le aduc agentului de poliție Marius Prisecaru. Tinerii susțin că acesta era băut bine și că s-a luat de ei fără motiv. La rândul său, polițistul a depus plângere pentru ultraj împotriva celor trei agresori.

Agentul de poliție Marius Prisecaru (24 de ani) este în centrul unui scandal de proporții petrecut în noaptea de marți spre miercuri în Puiești. Polițistul este acuzat de mai mulți tineri din comună că i-a bătut și fugărit prin sat, după ce consumase băuturi alcoolice. Scenele descrise sunt de-a dreptul halucinante: polițistul, aflat în timpul liber, i-a atacat și i-a lovit cu pumnii și picioarele pe tineri, apoi i-a fugărit prin sat preț de vreo două ore, timp în care a aruncat cu pietre după ei, i-a înjurat și i-a amenințat că-i omoară. Tinerii susțin că au filmat totul cu telefoanele mobile, dar aparatele le-au fost ridicate de echipa de investigații trimisă la fața locului de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

”Ești prost! Ai doar patru clase, nu 16 ca mine”!

Mădălin Dumitrașcu (20 de ani), din satul Lălești, comuna Puiești, unul dintre tinerii care susțin că au fost agresați de polițist, ne-a povestit că la momentul scandalului, agentul Prisecaru era în timpul liber, fiind îmbrăcat în straie civile: ”Eram cu mașina mea împreună cu unul dintre prietenii mei – Bogdan Zărnescu (20 ani, n.r.) – care lucrează la un ocol silvic din apropiere. Am oprit în fața barului din Puiești unde am sunat pe telefon alți prieteni de ai noștri care erau în discotecă. Am observat că în stația de autobuz din Puiești era și domnul Prisecaru Marius, care stătea singur și avea în mână o bere. Deodată îi spune lui Zărnescu: «Băi, Bogdane, tu de mâine nu ai să mai fii pădurar pentru că ești prost! Ai doar patru clase, nu 16 ca mine!». Prietenul meu i-a spus să-și vadă de treaba lui și să-l lase în pace. Prisecaru a devenit și mai nervos: «Băăi, ești bun? Vrei s-o dai parte în parte cu mine?». Atunci, eu și prietenul meu ne-am dat jos din mașină și am încercat să-i spunem că să ne lase în pace, că nu avem nimic de împărțit cu el”.

Orice încercare a tinerilor de a-l calma pe polițist s-a dovedit a fi de prisos. Din câte se pare, acesta avea deja capsa pusă și era pornit pe scandal.

”Vrei să-i f…t un picior în cap lui Dumitrașcu? C-așa vreau eu!”

 Brusc, acesta, s-a enervat și mai tare și a început să aibă un comportament care i-a uluit pe tinerii ce au asistat la întregul circ.

banita-claudiu”În timpul acesta, domnul Prisecaru a dat cu sticla de bere de gard și a rămas numai cu gâtul spart al acesteia în mână. «Vrei să-ți iau capul?», i-a spus din nou prietenului Zărnescu, «Ce, ai venit cu cățelu de Dumitrașcu? Nu știi că acesta mai are un dosar la mine!». În urmă cu vreo trei luni eu m-am bătut cu un consătean și domnul Prisecaru știa că am dosar la poliție. Dar noi am încercat să-l calmăm în continuare. Ba chiar la un moment dat l-am invitat să bea o bere cu noi, că aveam o navetă plină în mașină. A acceptat, a luat și el o bere, a băut o gură și ne-am așezat pe bancă toți trei. Adică, eu, Zărnescu la mijloc și domnul Prisecaru. Deodată, îi spune prietenului meu: »Vrei să-i f…t un picior în cap lui Dumitrașcu? C-așa vreau eu!». Și în momentul acela a dat cu piciorul spre fața mea, dar am reușit să mă feresc. Când am văzut asta, am zis băieților (eram vreo șapte de toți) să mergem. Atunci, Prisecaru a sărit ca ars și a urlat la mine: »Băăi, tu nu pleci nicăieri, că te fac când vreau eu!». După care, a sărit la mine la bătaie”, ne-a mai povestit Dumitrașcu.

Fugăriți și loviți cu pietre de polițist prin tot satul!

Din acel moment, lucrurile au scăpat de sub control. Tinerii spun că reacțiile polițistului au fost extrem de violente. În apărarea lui Dumitrașcu a sărit un alt prieten al său, Claudiu Baniță, care a încercat să-l calmeze pe polițist. Acesta din urmă a reacționat și mai dur și și-a revărsat furia pe el, luându-l la fugărit prin sat.

”L-a fugărit pe Baniță prin jurul mașinii că vroia să-l prindă și să-l bată. A reușit chiar să-i dea cu piciorul în fund și a aruncat cu sticla de bere după el. Atunci mi-am zis eu că mai bine să îl înregistrez pe domnul Prisecaru, ca să vadă toată lumea în ce hal se poartă cu noi. Am scos telefonul mobil și am început să filmez tot. Atunci, Prisecaru a venit repede la mine și mi-a dat o lovitură cu piciorul în coaste, în partea stângă. Apoi a pus mâna pe pietre și a început să mă fugărească și pe mine. A fost o nebunie. Cred că vreo două ore ne-a alergat pe mine și pe Baniță prin sat, pe după sediul postului de poliție, prin jurul liceului din sat, peste tot, de nu mai reușeam să scăpăm de el”, ne-a mai relatat Dumitrașcu.

El a reușit să filmeze o bună parte din acest scandal monstruos. În timp ce fugea și încerca să se ferească de pietrele ce-i vâjâiau pe la urechi, Dumitrașcu a sunat direct la Postul de Poliție din Puiești, în speranța că îl va chema în ajutor pe șeful de post, agentul principal Alin Bogdan Lazăr. Cum acesta nu i-a răspuns, tânărul a sunat la 112, cerând ajutor: ”Le-am spus direct: «Ajutați-mă, domnule, că mă fugărește un domn polițist.. Mi-au spus să stau pe loc, dar le-am zis că dacă fac asta cred că mă omoară. Auzeau și domnii de la 112 cum pocneau prin garduri pietrele aruncate de domnul Prisecaru. Până la urmă au direcționat apelul la Vaslui și așa l-au alertat pe domnul șef de post, domnul Lazăr. Acesta a venit la fața locului, dar nu pot să înțeleg reacția dumnealui. Nu i-a făcut nimic domnului Prisecaru, deși acesta urla la noi, ne înjura, se punea în genunchi și striga că ne omoară. Domnul Lazăr mi-a spus să închid telefonul, dar eu am refuzat pentru că am vrut să se audă ce se întâmplă. Atunci, domnul Prisecaru s-a smuls din mâinile domnului Lazăr, s-a dezbrăcat de hanoracul pe care îl avea pe el și a început iar să ne fugărească. Arunca cu pietre după noi și urla că ne omoară. Iar în timpul acesta domnul Lazăr nu făcea mai nimic”.

Hărțuieli și intimidări în stil mafiot!

La fața locului, a ajuns și un echipaj al Postului de Poliție din comuna Iana, care, inițial, a tăbărât tot pe Dumitrașcu, crezând că acesta l-ar fi agresat pe colegul său, agentul Prisecaru. Atunci a intervenit șeful de post din Puiești care i-a spus să-l lase în pace pe tânăr că nu este vinovat cu nimic. Cu chiu, cu vai, Prisecaru a fost potolit, oarecum, de colegii săi, astfel încât tinerii au reușit să urce în mașina lor și să plece acasă. Însă nu au apucat să respire ușurați prea mult timp pentru că agentul de poliție a scăpat de sub supravegherea colegilor și a pornit din nou în urmărirea lor. Tinerii povestesc că de această dată, Prisecaru s-a suit la volanul mașinii sale – un Chevrolet Aveo, cu numărul de înmatriculare VS 07 SIM – și a pornit către satul Lălești, acolo unde locuiește Dumitrașcu.

Ajuns în fața curții tânărului, care locuiește împreună cu părinții săi, polițistul a avut o reacție surprinzătoare: ”Era în jur de ora 4 dimineața și aveam vreo 10 minute de când ajunsesem acasă. Am auzit deodată un claxon de mașină în fața curții și l-am sunat repede pe prietenul meu Bogdan Zărnescu, crezând că el este la poarta mea. Am auzit o bubuitură puternică și mi-am dat seama că mașina se izbise de ușa garajului nostru, care dă în stradă. Mi-am dat seama că era domnul Prisecaru. Nu știu ce a vrut să facă, dar cert este că a intrat cu partea din față a mașinii în ușa garajului. Mai târziu, am găsit în fața garajului plăcuța de înmatriculare a mașinii domnului Prisecaru, care s-a rupt, probabil, când s-a izbit în garaj. L-am chemat pe domnul șef de post și i-am dat plăcuța. Nu am crezut niciodată că acest om (Marius Prisecaru, n.r.) s-ar putea comporta în halul acesta!”.

În aceeași noapte, mai susțin tinerii, polițistul Prisecaru l-a urmărit cu mașina și pe Bogdan Zărnescu, aflat la rândul său la volanul autoturismului personal. Tânărul și-a sunat îngrozit prietenul pe Dumitrașcu și i-a spus că abia a reușit să-și piardă urma. Mai grav este că potrivit spuselor lui Zărnescu, polițistul avea asupra sa și pistolul din dotare, armă pe care ar fi fluturat-o amenințător înspre el.

IPJ Vaslui a demarat o anchetă proprie!

Cazul a provocat o reacție rapidă din partea conducerii IPJ Vaslui, care a trimis încă de la primele ore ale dimineții de ieri o echipă de investigatori care au declanșat o anchetă internă. Ofițeri din cadrul inspectoratului i-au audiat pe tinerii implicați în acest scandal. Aceștia din urmă au depus plângere împotriva agentului Prisecaru, pe care îl acuză de loviri și alte violențe. La rândul său, Prisecaru i-a reclamat pe tineri pentru ultraj, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

”Infracțiunile care au fost sesizate în noaptea de 3/4  mai, pe raza comunei Puiești, sunt de competența unității de parchet. Prin urmare, actele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. De asemenea, la nivelul IPJ Vaslui au fost demarat activități specifice pentru a evalua acest incident din punct de vedere disciplinar. Ancheta internă va stabili dacă polițistul se face vinovat de anumite abateri disciplinare, situație în care vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Statutul Polițistului”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Totuși, tinerii susțin că ei nu s-au atins nici măcar de un fir de păr din capul polițistului Prisecaru și că ei sunt victimele agresiunilor comise de acesta. Drept pentru care au prezentat anchetatorilor și cele trei înregistrări video făcute cu telefonul mobil în noaptea respectivă. Ambele telefoane ale lui Dumitrașcu au fost ridicate de echipa de investigatori a IPJ Vaslui, cu promisiunea că i le vor returna cât mai repede posibil.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: