Home » Social » Val de pacienți înțepați de căpușe la spitalul din Bârlad

Val de pacienți înțepați de căpușe la spitalul din Bârlad

Vremea caldă care i-a îmbiat pe vasluieni să meargă la picnic în ultimele zile i-a făcut pe unii să ajungă direct la Urgențe. În cele trei zile de Paști, la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au apelat 12 persoane după ce au fost mușcate de căpușe.

„Au venit cu înțepături de căpușe atât persoane din Bârlad cât și din satele limitrofe. De regulă, cei din mediul rural știu să scoată singuri corpul căpușelor, dar cei de la oraș nu prea, așa că intră în panică și vin la spital. Este important ca cei care sunt înțepați de căpușe să se prezinte la medic cât mai repede, dacă nu reușesc să scoată singuri insecta de sub piele. În funcție de fiecare pacient, înțepătura poate produce o inflamație, o roșeață, o infecție, o alergie sau niciunul din aceste aspecte”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Cum vara se apropie, căldura aduce cu sine condiții tot mai prielnice pentru căpușe. Medicii recomandă celor care lucrează câmpul, sau celor care merg frecvent la iarbă verde, să fie prudenți și să poarte haine cu mâneci lungi, pantaloni, șosete și încălțăminte închisă (teniși și adidași). Această vestimentație asigură o protecție substanțială împotriva înțepăturilor de căpușe și de insecte, în general. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: