Home » Social » Unul din hoții din Verona, arestat la vama Albița

Unul din hoții din Verona, arestat la vama Albița

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița l-au reținut pe unul dintre bănuiții că ar fi participat la unul din cele mai mari jafuri din ultimii ani, cel de la Muzeul Castelvechio din Verona, fiind sustrase un număr de 17 tablouri de mare valoare. Moldoveanul Burlac Anatolie, a fost prins pe când voia să intre în România, și, a fost reținut, pe baza unui mandat european de arestare, fiind condus, sub escortă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Judecătorii urmează să decidă dacă vor da curs acestui mandat de arestare europeană și-l vor extrăda pe moldovean în Italia.

În dimineața de miercuri, 4 mai, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetățean moldovean, Anatolie Burlac, pentru îndeplinirea formalităților. La verificări, polițiștii de frontieră vasluieni au aflat că moldoveanul era dat în urmărire, pe numele numitului fiind emis un mandat european de arestare, prin care se solicita predarea sa în Italia în vederea cercetării pentru comiterea infracțiunilor de jaf armat și răpire de persoane. Anatolie Burlac a fost prezentat în fața judecătorilor Curții de Apel Iași, care au dispus arestarea sa preventivă provizorie pentru 15 zile, urmând ca pe data de 9 mai, instanței să îi fie comunicat mandatul european de arestare tradus în limba română, în vederea efectuării formalităților privind extrădarea moldoveanului.

Individul se pare că făcea parte dintr-o grupare de hoți, care, pe 19 noiembrie, ar fi furat din Muzeul Castelvechio din Verona, 17 tablouri de mare valoare. Printre operele sustrase atunci se numără lucrări cum ar fi ”Portret de femeie” de Peter Paul Rubens, ”Sfânta Familie cu un sfânt” de Andrea Mantegna, ”Portret de bărbat”, ”Madona cu Pruncul” de Pisanello, ”Sfântul Ieronimus penitent” de Jacopo Bellini etc.

Banda care a jefuit muzeul din Verona era formată din mai multe persoane, care aveau fețele acoperite cu cagule, și care, acționând aproape de sfârșitul programului, perioadă în care sistemul de alarmă nu era funcțiomal, au imobilizat paznicii. Banda era formată din zece moldoveni și trei italieni, cei mai mulți dintre ei fiind prinși între timp, în acest moment, doar un singur membru a grupării, în afara lui Burlac, mai fiind în libertate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: