Home » Invatamant » Tuberculoză la Școala 5 „Ștefan cel Mare” Vaslui

Tuberculoză la Școala 5 „Ștefan cel Mare” Vaslui

de Marian MOCANU

Peste 250 de elevi și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui au fost obligate să-și facă analizele, după ce o profesoară de la această școală a fost diagnosticată ca fiind bolnavă de tuberculoză. Până acum nu au apărut alte cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor sau profesorilor. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a fost informată de focarul de TBC apărut și a dispus măsurile specifice.

O profesoară cu o vechime de peste 18 ani de învățământ de la Școala Gimnazială nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui a fost diagnosticată de curând ca fiind infectată cu bacilul Koch, fiind internată de urgență la secția de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Imediat, conducerea școlii a anunțat Direcția de Sănătate Publică Vaslui care a dispus măsurile specifice: dezinfecția sălilor de clasă și a cancelariei și programarea pentru teste a elevilor și profesorilor.

„Am luat măsura dezinfecției tuturor sălilor de clasă, a cancelariei și holurilor școlii. Deasemenea, am anunțat de urgență toți părinții cu privire la situația apărută și le-am cerut acordul pentru testarea elevilor anti-tuberculoză. Deja, circa 50 de elevi și toate cadrele didactice, inclusiv eu, am făcut aceste testări, restul, peste 200 de elevi urmând a face aceste analize zilele viitoare, conform programărilor făcute la spital”, ne-a declarat Sorin Popoiu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui.

Până acum nu a mai fost descoperit nici un alt caz de tuberculoză în rândul persoanelor testate, existând premise ca, datorită găsirii la timp a persoanei bolnave aceasta să nu fi infectat persoanele cu care a intrat în contact. Profesoara respectivă se pare că a contactat de curând boala, dat fiind faptul că, la începutul anului școlar efectuase analizele medicale, inclusiv pentru depistarea tuberculozei, iar acestea ieșiseră negative. În consecință, specialiștii DSP au început o anchetă pentru a încerca să afle cum s-a îmbolnăvit cadrul didactic, lucru obligatoriu în cazul unei boli atât de transmisibilă cum este tuberculoza.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: