Home / Invatamant / Tuberculoză la Școala 5 “Ștefan cel Mare” Vaslui

Tuberculoză la Școala 5 “Ștefan cel Mare” Vaslui

de Marian MOCANU

Peste 250 de elevi și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui au fost obligate să-și facă analizele, după ce o profesoară de la această școală a fost diagnosticată ca fiind bolnavă de tuberculoză. Până acum nu au apărut alte cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor sau profesorilor. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a fost informată de focarul de TBC apărut și a dispus măsurile specifice.

O profesoară cu o vechime de peste 18 ani de învățământ de la Școala Gimnazială nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui a fost diagnosticată de curând ca fiind infectată cu bacilul Koch, fiind internată de urgență la secția de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Imediat, conducerea școlii a anunțat Direcția de Sănătate Publică Vaslui care a dispus măsurile specifice: dezinfecția sălilor de clasă și a cancelariei și programarea pentru teste a elevilor și profesorilor.

„Am luat măsura dezinfecției tuturor sălilor de clasă, a cancelariei și holurilor școlii. Deasemenea, am anunțat de urgență toți părinții cu privire la situația apărută și le-am cerut acordul pentru testarea elevilor anti-tuberculoză. Deja, circa 50 de elevi și toate cadrele didactice, inclusiv eu, am făcut aceste testări, restul, peste 200 de elevi urmând a face aceste analize zilele viitoare, conform programărilor făcute la spital”, ne-a declarat Sorin Popoiu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 5 „Ștefan cel Mare” din Vaslui.

Până acum nu a mai fost descoperit nici un alt caz de tuberculoză în rândul persoanelor testate, existând premise ca, datorită găsirii la timp a persoanei bolnave aceasta să nu fi infectat persoanele cu care a intrat în contact. Profesoara respectivă se pare că a contactat de curând boala, dat fiind faptul că, la începutul anului școlar efectuase analizele medicale, inclusiv pentru depistarea tuberculozei, iar acestea ieșiseră negative. În consecință, specialiștii DSP au început o anchetă pentru a încerca să afle cum s-a îmbolnăvit cadrul didactic, lucru obligatoriu în cazul unei boli atât de transmisibilă cum este tuberculoza.

About Tehno Redactor

x

Check Also

DSVSA Vaslui menține unele restricții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane

Filtrele de control de la ...

Bebeluș de șapte luni, în stare de inconștiență după ce ar fi căzut dintr-un premergător

Un bebeluș de șapte luni ...

Elevii olimpici ai municipiului Vasluiului, premiați de primărie în cadrul unei gale

Primăria Vaslui a răsplătit cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: