Home » World » A fost descoperit anticorpul pentru cancer

A fost descoperit anticorpul pentru cancer

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un medicament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale, lăsându-le pe celelalte neatinse, notează The Independent. 

Ani de zile, medicii specialiști s-au chinuit să arate diferența între un cancer care ucide rapid pacientul și unul non-fatal. Conform teoriei, nu cancerul este slab, ci sistemul imunitar poate suporta mai bine prezența unei tumori,scrie Gândul.

Anticorpul atacă celulele canceroase fără a afecta celelalte celule și fără a avea efecte secundare notabile, susține coordonatorul cercetării, Edward Patz.

„Această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative”, a declarat Patz.

“Noi credem că putem schimba ‘răspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi să-l lăsăm să ucidă tumora”, a mai spus cercetătorul.

Acesta a declarat că a făcut studii asupra unor cancere descoperite accidental, ca de exemplu atunci când un pacient bolnav de cancer a suferit o operație de hernie.

“Dacă nu le-ar fi descoperit, oamenii aceștia ar fi murit cu cancer, nu de la cancer”, a spus Edward Patz.

Apoi, un grup de cercetători a încercat să caute dovezi că sistemele imunitare ale oamenilor reacționează diferit, găsind acest anticorp. După ce l-au testat atât pe șoareci cât și pe celule umane canceroase, au raportat rezultatele revistei Cell, notează Gândul.

În ambele cazuri, anticorpul a ucis celulele canceroase, deși șoarecii au murit și ei, probabil din cauză că doza administrată nu a fost suficientă, susține Edward Patz.

„Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranță are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus el.

Medicamentul a avut un impact în special asupra timpului de răspuns al sistemului imunitar, lucru care ar putea contribui în mod decisiv la combaterea cancerului.

Cercetătorii sunt acum pregătiți să facă studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

„Ne-a luat ceva timp până când să ne creadă cineva. A fost extrem de greu să găsim finanțare”, a mai spus acesta, subliniind că este nevoie de mai mult timp pentru a înțelege potențialul tratamentului.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: