Home » Justitie » Pedeapsă mărită pentru „Peștele din Tanacu”

Pedeapsă mărită pentru „Peștele din Tanacu”

de Marian MOCANU

Judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă în cazul lui Ionuț Dăriescu, judecat pentru trafic de minore după ce a obligat patru tinere, din care două minore. să se prostitueze în Grecia. Pedepsit în primă instanță, la Tribunalul Vaslui, la trei ani și trei luni de închisoare, judecătorii ieșeni au mărit pedeapsa cu încă cinci luni.

„Peștele din Tanacu”, tânărul care, în 2014, a obligat patru eleve de liceu din Vaslui să se prostitueze, inițial în România, apoi în Grecia, și-a aflat pedeapsa definitivă. Judecătorii Curții de Apel Iași au mărit atât pedepsele acordate inițial de colegii lor de la Tribunalul Vaslui pentru trafic de persoane, cât și cele date pentru trafic de minore. La aceste pedepse, s-au acordat și altele mai vechi, primite inițial cu suspendarea executării, pentru înșelăciune, furt calificat și abuz de încredere. Prin contopirea sentințelor, Ionuț Dăriescu a fost condamnat să stea după gratii nu mai puțin de trei ani și opt luni. Deasemenea, judecătorii au dispus menținerea dispozițiilor date de colegii vasluieni privind confiscarea unui autoturism BMW 525D și a sumelor de 6.150 lei și 2.100 de euro, bani proveniți din proxenetism. Bunurile și banii în cauză au fost confiscate inițial cu ocazia perchezițiilor efectuate la domiciliul inculpatului de către procurorii DIICOT la începutul anului trecut.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2014, Dăriescu a forțat patru eleve de liceu, dintre care două minore, să se prostitueze. Proxenetul le recomanda diverși clienți, iar fetele trebuiau să întrețină relații sexuale contracost, urmând ca banii primiți să ajungă la „pește”. Pentru a câștiga mai mulți bani, pe care apoi îi cheltuia prin cluburi de noapte, individul le-a dus pe fete în Grecia, tot cu gândul de a le obliga să se prostitueze. Ca să le convingă, Dăriescu le-a spus că le-a găsit joburi ca menajere la un hotel. Odată ajunse acolo, le obliga să se culce cu diverși clienți, iar în cazul în care fetele refuzau, le bătea și amenința cu moartea. Pe 22 ianuarie 2015, el a fost reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane și lipsire de libertate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: