Home » Invatamant » Aparatură ultramodernă, de peste 700.000 lei, pentru Urgențe, Reanimare și Neonatologie, la Bârlad. Când vor putea beneficia bârlădenii de aceste dotări!

Aparatură ultramodernă, de peste 700.000 lei, pentru Urgențe, Reanimare și Neonatologie, la Bârlad. Când vor putea beneficia bârlădenii de aceste dotări!

Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad va achiziționa în lunile următoare aparatură ultramodernă pentru Compartimentul de Primire Urgențe (CPU), ATI și secția Neonatologie. La începutul anului, Ministerul Sănătății a aprobat achiziționarea de aparatură cu fonduri de la minister, în proporție de 90% și 10% cofinanțare de la Consiliul Local.

Este vorba despre două aparate de anestezie, un congelator pentru plasmă, două defibrilatoare, două tărgi pentru pacienți și două paturi acționate electric, două aparate de ventilație pentru ATI și unul pentru CPU. Valoarea totală este de 600.000 de lei, din care Primăria a alocat 52.000 de lei.

Zilele trecute, Primăria Bârlad a mai alocat pentru dotarea cu aparatură a Spitalului „Beldiman” alți 14.000 de lei, cofinanțare pentru achiziționarea a două aparate de ventilație mecanică pentru secția Neonatologie, diferența până la 140.000 de lei fiind suportată de Ministerul Sănătății, în cadrul unui program special de dotare a secțiilor de neonatologie din România.

Toate aceste aparate, în valoare de peste 700.000 de lei, vor fi aduse la spital în ultima parte a anului, atunci când Ministerul Sănătății va putea suporta costurile care nu sunt de neglijat la nivel național.

Important este că Ministerul Sănătății și-a dat acordul în privința dotării cu mai multe aparate vitale pentru spital, dacă ne gândim doar la aparatele de ventilație din cele trei secții, inclusiv la CPU. Consiliul Local a alocat deja sumele ce constituie cofinanțare, așa că nu mai este decât o chestiune de câteva luni de așteptare până când vom intra în posesia aparaturii”, a declarat Angela Chirilă, managerul Spitalului „Elena Beldiman”.

CPU și Neonatologia nu au avut niciodată aparate de ventilație mecanică, iar la ATI nu sunt decât patru astfel de aparate, extrem de exploatate având în vedere numărul mare de pacienți care au nevoie de ele pentru a fi menținuți în viață. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: