Home » Sport » S-au stabilit posibilele adversare ale campioanei Vasluiului la Minifotbal
Costinel Botez

S-au stabilit posibilele adversare ale campioanei Vasluiului la Minifotbal

Învingătoarea Campionatului de Minifotbal Vaslui va evolua în grupa B la Turneul Regional de Calificare – Roman, care se va disputa în perioada 27 – 29 mai. Va întâlni reprezentanțele județelor Suceava, Roman și Galați 2. În grupa A au fost plasate Iași 1, Focșani 1, Pașcani și Bistrița 2. În grupa C se vor duela Bacău, Piatra Neamț 1, Vatra

Inter Traian

Inter Traian

Dornei și Focșani 2. Pentru supremația grupei D se înfruntă Galați 1, Bistrița 1, Iași 2 și Piatra Neamț 2. Județele Suceava, Galați, Neamț, Focșani, Piatra Neamț și Iași participă cu mai multe echipe datorită faptului că organizează mai multe campionate. Grupele au fost stabilite în funcție de locul ocupat în clasamentul național iar fiindcă Vasluiul este pe locul 35 nu a fost cap de serie nici anul acesta și nu a avut o tragere de sorți prietenoasă. La turneul final, vor participa 20 de echipe: echipa campioană la ultima ediție, echipa campioană din orașul gazdă a turneului și încă 18 echipe calificate în urma sistemului de calificare stabilit de Comitetul Executiv al Federației.

Nu plecăm cu o șansă foarte mare, însă fiecare echipă își joacă șansa ei, apar fluctuații și la echipele de tradiție, Până acum nu am trecut de grupe, dar trebuie să ținem cont de mărimea și puterea economică a județelor. Minifotbalul a pornit ca un sport de amatori, iar acum iată că s-a ajuns la profesionism unde echipe plătesc salarii la jucători și fac transferuri pe bani grei. Noi suntem încă la nivelul la care scopul este mișcarea și nu performanța, suntem adepți ai principiului olimpismului: important nu este să câștigi, ci să participi. Deocamdată minifotbalul este finanțat din buzunarul propriu al celor care îl practică, dar sperăm ca odată cu recunoașterea lui de către Minister, să fim și noi finanțați”, ne-a declarat Costinel Botez, președintele Asociației Județene de Minifotbal Vaslui.

Victoria Unistil

Victoria Unistil

Cu două etape înaintea terminării sezonului, Inter Traian e lider în clasament cu 45 de puncte, patru mai multe decât Victoria Unistil. Ocupanta locului doi are însă un meci mai puțin disputat. Sâmbătă, cele două echipe se vor înfrunta în meci direct, într-un meci al cărui rezultat va fi probabil decisiv în economia campionatului. Cu o victorie, cei de la Inter Traian câștiga matematic titlul, în timp ce o victorie a celor de la Victoria Unistil I-ar apropia la doar un punct de prima poziție. Meciul din tur dintre cele două combatante s-a terminat la egalitate, scor 2 – 2.

În celelalte meciuri din etapa următoare Spartanii întâlnesc PNV, Redcon1/Morandi se duelează cu Red Starr. Ocupantă locului trei, Simba înfruntă echipa de pe locul șase, FC Zimbru. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: