Home » Administratie » Se caută pompieri voluntari

Se caută pompieri voluntari

de Marian MOCANU

La nivel național, a demarat o campanie de recrutare de pompieri voluntari. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui are ca obiectiv recrutarea a 40 de voluntari, care vor urma un program de pregătire în acest sens.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, a lansat o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România. „Demersul instituției noastre, derulat sub numele «Salvator din pasiune», are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Podul Înalt» al județului Vaslui are ca obiectiv recrutarea a 40 de voluntari, iar activitățile de voluntariat desfășurate în folosul societății, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fără scop lucrativ și fără remunerație”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui.

În perioada 10 mai – 29 iulie se vor face înscrierile candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Ulterior, candidații admiși vor urma un program de pregătire, pentru a fi gata în vederea participării la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv. Voluntarul va obține un certificat și un raport de activitate emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui. Cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, de pe strada Castanilor nr. 9 sau accesând site-ul www.isuvaslui.ro și al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență www.igsu.ro .

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: