Home » Invatamant » ”Codreniștii” au învățat limba franceză pe Coasta de Azur!

”Codreniștii” au învățat limba franceză pe Coasta de Azur!

de Răzvan CĂLIN

Un grup de 11 elevi de la acest liceu bârlădean au avut ocazia de a urma un curs intensiv de limbă franceză la Centrul Internațional de la Antibes.

Recent, 11 elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au avut șansa de a aprofunda tainele limbii lui Voltaire chiar în Franța, la Centrul Internațional de la Antibes, de pe Coasta de Azur. Cursul intensiv de limbă franceză s-a întins pe durata unei săptămâni, iar centrul din orașul Antibes este considerat în momentul de față cea mai bună școală pentru toți străinii care doresc să stăpânească foarte bine limba franceză.

”Cei 11 elevi selectați pentru acest curs provin din ultimii trei ani de studiu, respectiv clasele X-XII. Cursurile s-a derulat în fiecare zi, în intervalul orar 8 – 12.30. Toți cursanții (în afară de noi au mai fost studenți și din alte țări, chiar și de pe alte continente) au fost grupați în clase diferite, conform nivelului de limbă franceză pe care îl stăpânesc. În consecință, pe lângă noțiuni de limba franceză, elevii au avut parte și de o experiență multiculturală deosebită. De asemenea, la inițiativa Centrului din Antibes, am vizitat și principalele obiective culturale din oraș, dar și din Cannes, Monte Carlo și Nisa. Pentru elevi a fost o experiență inedită, atât din punctul de vedere al metodelor pedagogice aplicate la cursuri de către profesorii francezi, cât și din perspectiva interacțiuni cu alți elevi, cu atitudini și culturi diferite”, ne-a declarat profesoara Corina Macovei, cea care a inițiat și organizat acest curs de limbă franceză.

Costurile legate de transport au fost suportate de părinții elevilor, iar cazarea a fost asigurată de familii de francezi care au luat în gazdă elevii români. Experiențele trăite de elevii bârlădeni în timpul cursului de pe Riviera Franceză au fost împărtășite colegilor lor în cadrul unei acțiuni derulate în aula colegiului bârlădean, chiar de Ziua Europei.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: