Home » Sanatate » Conducerea DSP Vaslui reacționează ca urmare a articolului din Est News: s-a interzis folosirea dezinfectanților Hexi Pharma în județ

Conducerea DSP Vaslui reacționează ca urmare a articolului din Est News: s-a interzis folosirea dezinfectanților Hexi Pharma în județ

Decizie la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în urma apariției articolului nostru prin care am făcut public faptul că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui folosește dezinfectanți diluați de la Hexi Pharma. Astăzi, conducerea DSP a interzis utilizarea produselor Hexi Pharma de către SJU.

Redăm integral textul comunicatului remis redacției Est News: ”Urmare a informațiilor apărute în publicația Est News, în data de 13.05.2016, referitoare la produsele biocide utilizate de Spital Județean de Urgență, va comunicăm urmatoarele: în urma acțiunilor de control desfășurate în unitățile sanitare cu paturi din județ pentru verificarea produselor biocide fabricate de firma Hexi Pharma, analizele efectuate pe probele prelevate nu au indicat neconformități, dar având în vedere dispoziția Ministerului Sanătății, din data de 12.05.2016, s-a dispus măsura blocării de la utilizare a biocidelor Hexi Pharma. Totodată, au fost întreprinse măsurile necesare pentru asigurarea cantităților corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma Hexi Pharma, în vederea desfașurării serviciilor medicale în condiții de siguranță pentru pacienți. Au fost demarate procedurile pentru achiziționarea cantităților corespunzătoare de produse biocide, iar până la finalizarea acestora, necesarul va fi asigurat din stocul de biocide existent la nivelul D.S.P. Vaslui”, semnează Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui.

Potrivit conducerii spitalului, activitatea unității nu a fost deranjată, însă se știe că la nivel național au fost multe cazuri în care chirurgii au refuzat să mai opereze, deoarece ar fi fost nevoiți să utilizeze, în continuare, dezinfectanți produși de Hexi Pharma.

”Pentru desfășurarea activității Blocului Operator și a sălilor de naștere, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a asigurat necesarul de săpun dezinfectant și soluții dezinfectante pentru tegumente, conforme, în vederea desfășurării normale a programului operator. Probabil, urmează să procurăm dezinfectanți prin achiziție directă, în perioada următoare, până la organizarea unei licitații, pentru că nu putem sta fără dezinfectanți”, a declarat Ana Rinder. (Bogdan RUSU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: