Home » Justitie » Creatorul de modă bârlădean a uitat să conteste prelungirea arestării preventive

Creatorul de modă bârlădean a uitat să conteste prelungirea arestării preventive

de Marian MOCANU

Acuzat că a violat o minoră de 17 ani, elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, Andrei Spiridon va rămâne, în continuare, în arest preventiv la domiciliu. După ce, pe data de 5 mai, judecătorii bârlădeni i-au prelungit măsura preventivă, creatorul de modă, care se dorea liber, a „uitat” să facă contestație în termenul prevăzut de lege.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins, ca fiind tardivă, contestația formulată de Andrei Spiridon, designerul bârlădean acuzat de viol, împotriva menținerii măsurii arestului la domiciliu. Prelungirea arestului la domiciliu fusese dictată, pa data de 5 mai, de judecătorii bârlădeni, cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Dând dovadă de aceeași insolență manifestată dealtfel în fața organelor de urmărire penală sau a judecătorilor, Spridon a făcut contestația după expirarea termenului dat de judecători, fapt care a dus la respingerea, pe motiv de tardivitate, a cererii acestuia de a fi lăsat liber, sub control judiciar.

Reamintim că, în chiar prima noapte de Crăciun a anului trecut, Andrei Spiridon, un tânăr designer de modă bârlădean, a convins o minoră în vârstă de 17 ani, elevă la un liceu din oraș, să iasă la o plimbare cu mașina prin oraș. La un moment dat, a demarat în trombă și s-a oprit abia la marginea unei păduri din apropierea orașului, unde a obligat fata să întrețină cu el relații sexuale. După ce i-a povestit bunicii prin ce a trecut, minora a făcut plângere la poliție a doua zi. După audieri procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a violatorului, însă magistrații Judecătoriei Bârlad nu au fost de acord și au dispus cercetarea în libertate a acestuia. Ulterior, în urma contestației procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, Tribunalul Vaslui a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Spiridon. De atunci, în două rânduri, judecătorii au menținut această măsură preventivă, în ciuda cererilor tânărului designer vestimentar, cereri motivate de acesta că vrea să-și exercite nestingherit meseria!

About Tehno Redactor