Home » Social » Masă rotundă pe tema abandonului școlar

Masă rotundă pe tema abandonului școlar

Copiii aflați în situații speciale, instituționalizați în Centrul de Îngrijire de Zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad sunt monitorizați în permanență. Anual, învățătorii și diriginții acestor copii cu vârste între 7 și 14 ani, participă la întâlniri cu o echipă de specialiști ai Centrului.
Ieri, a avut loc o masă rotundă cu tema „Abandonul școlar – cauze, efecte, soluții”, în cadrul căreia au fost diseminate informațiile cu privire la pachetul de servicii sociale oferite copiilor din Centrul de Îngrijiri de Zi și s-a discutat despre întărirea capacității rețelei sociale și a colaboratorilor săi, în interesul copiilor. Echipa pluridisciplinară a Centrului de Zi conlucrează cu cadrele didactice ale copiilor beneficiari de servicii sociale pentru atingerea planului de intervenție individualizat potrivit nevoilor lor. Monitorizarea cuprinde situația școlară, familială, medicală, psihologică, dezvoltarea abilităților parentale, toate cu scopul prevenirii separării copilului de familie”, a declarat Esmeralda Bâgu, șefa Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.
Echipa pluridisciplinară a Centrului de Zi este formată din patru instructori de educație, un asistent social, un psiholog și un asistent medical. Numărul cererilor potențialilor beneficiari este în continuă creștere. Ele vor putea fi onorate pentru că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a făcut angajări inclusiv pentru acest centru.
Avem numărul de specialiști care să asigure asistența și monitorizarea a 45 de copii, față de 20 câți beneficiau până acum de serviciile noastre”, a mai spus Esmeralda Bâgu. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: