Home » Sanatate » O elevă de la Liceul „Emil Racoviță”, care a leșinat pe holul școlii, salvată de asistenta unității de învățământ

O elevă de la Liceul „Emil Racoviță”, care a leșinat pe holul școlii, salvată de asistenta unității de învățământ

O elevă în clasa a XI-a de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui a leșinat pe holul unității de învățământ, joi după-amiază, după ce i s-a făcut rău în timpul cursurilor, adolescenta fiind salvată de către asistenta școlii, care i-a făcut masaj cardiac și respirație artificială până la sosirea ambulanței.

Un nou incident la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, după cel de la începutul anului, când un elev a leșinat în timpul orei de religie. De data aceasta, o elevă de 17 ani a s-a prăbușit din picioare, în stare de inconștiență, pe holul școlii, după ce i s-a făcut rău în timpul orei de sociologie, în prealabil solicitând profesorului permisiunea de a merge la toaletă întrucât se simte rău. Colega care o însoțea la baie a alertat cadrul didactic de la clasă, fiind anunțată conducerea școlii și solicitată intervenția asistentei medicale a unității de învățământ.

Asistenta a început să-i facă elevei, care nu mai răspundea la niciun fel de stimuli, respirație gură la gură și masaj cardiac. A durat câteva minute până când adolescenta și-a revenit. Putem spune că eleva a fost salvată de asistentă până a ajuns și echipajul medical al ambulanței pe care am solicitat-o de trei ori pentru că ni se părea că nu mai ajunge”, a declarat directorul Liceului „Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui susțin că echipajul medical a ajuns la caz în 10 minute de la primul apel întrucât urgența fusese încadrată la cod galben. „Din ceea ce ni s-a relatat la telefon, am încadrat cazul la urgență de cod galben. Echipajul medical a găsit eleva în status postlipotimic și, după stabilizare hemodinamică și respiratorie, a fost urcată în ambulanță și transportată la spital”, a precizat directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

Eleva a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a rămas internată pentru tratament și efectuarea de investigații medicale amănunțite pentru a i se stabili cu exactitate diagnosticul. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: