Home » Justitie » Omorât cu lovituri de bâtă!

Omorât cu lovituri de bâtă!

de Daniel MICU, Răzvan CĂLIN

Anchetatorii bănuiesc că Vasile Dârdără, din Oșești, a fost omorât cu mai multe lovituri de bâtă care i-au provocat fracturi craniene și costale.

În urmă cu două seri, Vasile Dârdără, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Oșești, a fost găsit zăcând fără suflare, într-un șanț de pe marginea drumului, la intrarea în localitate. Întâmplarea a făcut ca trupul neînsuflețit al bărbatului să fie zărit de echipajul unui ambulanțe care tocmai se întorcea de la un alt caz din zonă.

Deocamdată, nu se știe cine este vinovatul (sau vinovații) acestei oribile crime. Cert este că în seara zilei respective, bărbatul a plecat să aducă acasă cele două vaci. Câteva minute mai târziu, membrii familiei au observat cum cele două dobitoace s-au întors singure acasă, fără stăpânul lor. La rândul lor, vecinii au recunoscut animalele și au intrat și ei în panică, realizând că ceva rău se întâmplase cu bietul om. Imediat, oamenii s-au îndreptat către pășunea satului, moment în care niște copii din sat au dat alarma atunci când au observat trupul fără viață al bărbatului. Întâmplarea a făcut ca exact în acel moment prin zonă să treacă un echipaj de ambulanță (tocmai revenea de la o intervenție), care a oprit imediat și i-a acordat primul ajutor. Din păcate, rana profundă din zona capului îi provocase omului o comă profundă și în ciuda eforturilor medicilor a decedat la scurt timp după ce a fost adus la Spitalul județean de urgență Vaslui.

Ancheta în acest caz a fost preluată de criminaliști, care sub coordonarea procurorului Carlo Ilieș, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, încearcă să de urma celui sau celor care l-au omorât pe bietul om. Deocamdată, anchetatorii sunt în audieri, încercând să reducă cât mai rapid cercul de suspecți. S-au luat probe, s-au făcut măsurători și au fost audiate zeci de persoane.

”Conform concluziilor medico-legale provizorii care ne-au parvenit, moartea a fost una violentă. Decesul a survenit ca urmare a unor lovituri aplicate cu corpuri contondente, atât în zona capului, cât și în piept. Prezintă câteva coaste rupte. Nu cred că este vorba despre un topor sau ceva similar, ci mai degrabă tindem către varianta conform căreia loviturile au fost aplicate cu niște pari sau bâte”, ne-a declarat procurorul Carlo Ilieș, cel care coordonează ancheta în acest caz.

Sătenii deplâng moartea lui Vasile Dărdără!

Intre timp, sătenii stau cu teama în case și evita sa mai iasă pe drum. Familia victimei este în stare de șoc și încearcă să înțeleagă cine și ce anume a avut de împărțit cu Vasile Dârdără. Mai ales că era cunoscut drept un om liniștit, harnic, care își vedea de treaba lui. Omul are doi copii adolescenți care acum au rămas orfani de tată.

”Era un om destul de cuminte, harnic. Întrebați tot satul. S-a dus la vaci și bun dus a fost. Când acolo, vacile veneau singure. Pe la ora 4, fata a venit la mine și mi-a spus că a murit Vasile. I-a dat în cap și l-a omorât”, ne-a spus, printre suspine Ana Pușcă, soacra victimei.

Și vecinii îl plâng pe Vasile Dârdără, tocmai pentru că era un om liniștit și la locul său: ”De 13 ani ani îl știu. Gospodar, muncitor, nu s-a certat cu nimeni. Nu a bătut, nu a furat, nu a înjurat, un om de nota 10. Dacă te cerți cu un om, îi dai cu un băț pe picioare, pe spinare, dar nu ieși îl omori sau îi dai cu toporul în cap. I-au rămas copiii în urmă”.

Unul dintre localnicii a povestit redactorilor Est News circumstanțele în care a fost descoperit Vasile Dârdără zăcând aproape fără suflare: ”Fata mea a venit și ne-a spus: «Mamă, vacile lui nenea Dârdără vin în galop, spre casă și jos e ceva negru». Nu și-a dat seama că el era căzut acolo jos. Ieri am plâns toată ziua. Tot satul plânge. Nu a fost om rău, îi era frică și de umbra lui. Nu ne dăm seama ce a fost”.

Constantin Dardara

Constantin Dardara

Constantin Dârdără, tatăl victimei, este răvășit de tragedie și crede cu tărie că fiul său nu putea avea dușmani care să-i dorească moartea: ”Ce probleme să aibă el? Și cu cine? Că era atât de cuminte…N-avea treabă decât cu casa lui, cu pământul și vacile lui. Nu bătea, nu fura”.

Oamenii din sat au avansat o ipoteză: victima s-ar fi certat în urmă cu ceva timp cu un consătean ale cărui vaci ar fi păscut pe terenul lui Dârdără. Însă, deocamdată, anchetatorii nu au confirmat sau infirmat această variantă, audierile fiind în toi. Cum autorul (sau autorii) acestui omor nu a fost încă descoperit, localnicii stau cu frica în sân și evită ca după lăsarea întunericului să iasă pe stradă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: